Chocolade koeken

Bakrecepten

Koffie cupcakes met walnoten

Zelf thuis iets heerlijks bakken

De lekkerste koekjes, muffins, taart of cake? Die maak je natuurlijk zelf! Wij geven je graag inspiratie voor lekkere bakrecepten die jij thuis kan maken. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn om overheerlijke én mooie baksels zelf te maken. Ontdek de bak recepten en ga aan de slag!

Makkelijke bakrecepten: simpele dingen om te bakken

Makkelijke dingen om te bakken zijn perfect voor iedereen. Wanneer je niet zo vaak in de keuken staat en wilt beginnen met bakken, maar ook als je ervaren bent en op zoek bent naar snelle bakrecepten, wij hebben de lekkerste bakrecepten voor je. Simpele, makkelijke recepten bieden uitkomst in drukke periodes of wanneer je spontaan bezoek over de vloer krijgt. Ook bakken met kinderen is natuurlijk gemakkelijker wanneer je kiest voor bakken met weinig ingrediënten of voor een simpeler bakrecept. Makkelijke bakrecepten maken het leven beter qua gemak, terwijl de smaak net zo lekker is als bij bakrecepten waarvoor je uren in de keuken staat. Win-win!

Leuke en lekkere dingen om te bakken

Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende, leuke bakrecepten én variaties op deze recepten, dat het soms lastig kiezen is wat je nu gaat maken. Het is natuurlijk hartstikke leuk om zelf de keuken in te duiken op een druilerige dag om heerlijke chocolade muffins te bakken. Of om een lekkere citroentaart te bakken op een zomerse ochtend die je vervolgens in de middag met je gezin, familie of vrienden oppeuzelt in de tuin. Iets lekkers bakken voor bij de koffie of op zoek naar leuke dingen om te bakken? De recepten die hieronder staan zijn zeer geschikt voor een leuke bakmiddag!

Bakken voor speciale gelegenheden

Een speciaal moment vraagt om een speciaal bakrecept. Denk aan kerst bakrecepten, Sinterklaas bakrecepten of bakrecepten voor Pasen. Voor de feestdagen is het leuk om extra uit te pakken. Je kiest misschien sneller voor specialere bakrecepten dan op een gewone weekenddag. Ga voor een lekkere pavlova als afsluiter van een heerlijk (kerst)diner en maak een Sinterklaas pannenkoekentaart met de kids. En voor Pasen maken we natuurlijk een heerlijke Paaskrans. In dit recept maken we het met witbrood met een heerlijke vulling van sinaasappel en frambozen. Verrukkelijk!

Gezonde bakrecepten: zoete maar healthy lekkernijen

Gezonder bakken, zodat je met minder schuldgevoel kan genieten van jouw zelfgemaakte baksel? Dat kan! Probeer eens gezonde bakrecepten zonder toegevoegde suikers of suikervrije bakrecepten. Aan deze recepten worden vaak verschillende soorten fruit toegevoegd of bijvoorbeeld dadels of andere producten die van zichzelf zoet zijn en daardoor een zoete smaak meegeven aan het baksel of het gerecht. Hierdoor hoef je niet extra suiker toe te voegen aan het bakrecept. Naast suikervrij of zonder toegevoegde suikers, zijn koolhydraatarme bakrecepten een gezondere vervanger.

Bakken zonder ei of boter

Eieren en boter kunnen we wel de basis keukeningrediënten noemen wanneer je aan de slag gaat met een lekker baksel. Maar wist je dat je ook zónder ei of zónder boter een lekker bakrecept kan maken? Zo maak je de lekkerste koekjes, plaattaarten of cupcakes zonder ei toe te voegen. Kies eens voor zandkoekjes of een lekkere croissantwafel. Ben je op zoek naar bakrecepten zonder boter? Ook dat is zeker mogelijk. Met andere ingrediënten maak je baksels die ontzettend lekker zijn, zoals deze bananenbroodmuffins met noten.

Snel iets lekkers bakken

Weinig tijd, maar toch zin in iets zoets? Of krijg je spontaan bezoek over de vloer? Snel iets bakken biedt in deze situaties uitkomst. Gelukkig is het verre van onmogelijk! Duik de keuken in om snel iets lekkers te bakken. Kies bijvoorbeeld voor havermout-cranberry koekjes. De koekjes zijn binnen 30 minuten klaar én een verantwoorde keuze doordat ze gemaakt zijn met havermout. Of kies voor zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade. Loopt het water je al in de mond?

Bak idee van de dag

Wat bakken we vandaag? De keuze is reuze! Wij geven je wat bak inspiratie met dit ontzettend lekkere recept voor Bounty boterkoek. Leuk om toe te voegen aan jouw eigen bak ideeën, want dit is er eentje die je geproefd moet hebben. Boterkoek kennen en lusten we allemaal en deze Bounty boterkoek is een heerlijke variant op de ‘standaard’ boterkoek. Door pure chocolade en kokossnippers toe te voegen aan de boterkoek, is het een mooie knipoog naar de klassieke Bounty.

Vegan food is hot. We kunnen er niet meer omheen en steeds vaker horen we er iets over: veganistisch eten en koken. Bakken zonder dierlijke producten klinkt als een uitdaging, maar is het niet wanneer je een aantal go to recepten hebt. Door vegan te bakken, maak je jouw eigen plantaardige taart, muffins of koekjes.

Populaire thema's & andere recept ideeën