Print opties

Sluiten

Plaattaart met zomerfruit

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
1
Leg het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit en leg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat hierbij 2 cm van de randen vrij. Bestrijk de randen met water. Bak 15-20 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap. Zet de citroenrasp apart. Meng de mascarpone met het sap van de citroen.
4
Was en snijd de aardbeien. Snijd de helft doormidden, de andere helft in vieren. Verdeel de mascarpone met een lepel over het bladerdeeg. Beleg het geheel met de aardbeien, frambozen en bosbessen. Garneer met de citroenrasp en wat poedersuiker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.