Pornstar Martini
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pornstar Martini

De Pornstar Martini: een onweerstaanbare ster aan de cocktailhemel. Dit drankje heeft niet alleen een spannende naam, maar ook exotische smaken! De combinatie van vanillewodka en passievruchtsap zorgen voor een hemelse mix van zoet en zuur. Extra lekker met een klein slokje prosecco voor ernaast. Maak de Pornstar Martini nu zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pornstar martini

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Splits de eieren en bewaar het eiwit. Het eigeel hoef je verder niet meer te gebruiken. Doe de eiwitten samen met de vanillewodka, het passievruchtsap, limoensap en wat ijsblokjes in een cocktailshaker. Shake het geheel 30 sec. krachtig heen en weer.
2
Schenk de cocktail door een zeefje in de cocktailglazen. Halveer de passievrucht en leg per glas een helft op het eiwit met de binnenkant naar boven. Verdeel de prosecco over de shotglazen en serveer de cocktails met prosecco.

Vol van smaak en een lust voor de ogen: cocktails

Tijdens de borrel is een biertje of glaasje wijn altijd goed idee, maar uitpakken met een cocktail is een nóg beter idee! Van verfrissende klassiekers tot vernieuwende creaties, er is voor elk wat wils. Drie van de meest opvallende en geliefde cocktails zijn de Pornstar Martini, de Mojito en de Limoncello cocktail.

De Pornstar Martini, tegenwoordig ook een PoMa genoemd, is een elegante en uitdagende mix van vanillewodka, passievruchtpuree en vanillesiroop. Het is niet alleen de intense smaak die deze cocktail onderscheidt, maar ook het shotje prosecco wat er vaak naast wordt geserveerd. Het geheel zorgt voor een verrukkelijke cocktail met zoete en tropische tonen die perfect in balans zijn met de sprankelende opwinding van de prosecco.

De klassieke Mojito, afkomstig uit Cuba, is een verkwikkende combinatie van witte rum, verse muntblaadjes, limoensap, suiker en bruisend water. Het is een combinatie van frisheid en zoetheid, aangevuld met de karakteristieke kick van rum. De muntblaadjes zorgen voor een frisse touch dat de zintuigen prikkelt en de geest verfrist, waardoor het een populaire keuze is op warme dagen.

Limoncello, afkomstig uit Italië, is een likeur die wordt gemaakt van citroenschillen, alcohol en suiker. Deze heldere gele drank biedt een explosie van citroenaroma’s en een zoetzure smaak die doet denken aan zomerse dagen aan de kust van de Amalfikust. Het wordt vaak geserveerd als digestief, gekoeld en in kleine glazen, om de maaltijd af te sluiten. Wij verwerken het citroendrankje in een heerlijke limoncello cocktail. Perfect als aperitief of voor een borrel!

Bekijk hier nog meer inspiratie voor cocktail recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via