In samenwerking met:
Witte Chocolade Bosvruchtentaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees

Witte chocolade bosvruchtentaart

Deze witte chocolade bosvruchtentaart is al enorm mooi om te zien, maar al helemaal wanneer je de taart aansnijdt en de binnenkant zichtbaar wordt! Een knapperige granola bodem met daarbovenop bosvruchten en als bovenste laag witte chocolade. Daar lik je je vingers toch bij af?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept witte chocolade bosvruchtentaart

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Mix de granola, honing, notenmelange en dadels fijn in de keukenmachine en verdeel dit over de bodem van de taartvorm. Zet de taartvorm 20 min. in de oven en laat 10 min. afkoelen.
2
Week ondertussen de gelatine in koud water. Verhit een pan met de diepvries bosvruchten, 20 gr suiker en het water. Knijp het water uit de gelatine en voeg de gelatine toe. Roer door, giet 2/3 op de granola bodem en zet 30 min. in de koelkast.
3
Verhit ondertussen de slagroom en ½ van de rozemarijn in een pan tot net onder het kookpunt. Giet dit op de witte chocolade in een kom en laat al roerend smelten. Haal de rozemarijn uit het chocolademengsel en giet op de granolataart. Zet 1 uur in de koelkast.
4
Mix ½ van de fruitmix door de overige suiker. Ris de blaadjes van de overige rozemarijn en snijd deze fijn.
5
Pureer de overige 1/3 fruitvulling licht, schep in de spuitzak en decoreer over de taart. Verdeel de gesuikerde en ongesuikerde fruitmix, stoofperen en het overige takje rozemarijn over de bovenkant van de taart en serveer.

Tip: houd je taart over? Bewaar deze dan maximaal 3 dagen in de koelkast.

Heerlijke afsluiters voor een gezellig kerstdiner

Kerst is hét moment om uit te pakken met feestelijke desserts die je diner op een zoete noot afsluiten. Of je nu kiest voor klassiek, modern of verrassend, een mooi dessert maakt de feesttafel compleet.

Kerstklassiekers doen het altijd goed. Denk aan een yule log (bûche de Noël), een rolcake gevuld met romige vulling en versierd als een houtblok. Of serveer een kerstpavlova, een meringue met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant, belegd met slagroom en winterse vruchten zoals granaatappel, vijgen of sinaasappel. Heerlijke kerst recepten waarmee je jouw tafelgasten gegarandeerd verrast.

Wil je indruk maken? Kies dan voor chocolade lava cakejes. Deze warme cakejes met een vloeibare kern zijn onweerstaanbaar, vooral met een bolletje vanille-ijs erbij. Voor een twist kun je wat speculaaskruiden of sinaasappelschil toevoegen. Ook trifle is een feestelijk dessert en ideaal om van tevoren te maken. Laagjes cake, custard, slagroom en fruit in een mooi glas zorgen voor een prachtig en smaakvol resultaat. Kies voor kerstsmaken zoals cranberry of mandarijn.

Voor iets lichters kun je denken aan panna cotta of een mousse van witte chocolade met een vleugje steranijs. Deze witte chocolademousse met frangelico is een echte aanrader. Tot slot zijn minidesserts een leuke optie: kleine porties tiramisu, macarons of chocoladetruffels. Zo kunnen je gasten meerdere lekkernijen proeven.

Of je nu traditioneel blijft of creatief uitpakt, het belangrijkste is dat je dessert met liefde gemaakt is. Een prachtige afsluiting van een gezellige kerstmaaltijd!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via