Cocktail dark 'n stormy
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Cocktail Dark ’n Stormy met granaatappelsiroop

De Dark ’n Stormy cocktail is een heerlijke cocktail met als basis twee ingrediënten: rum, the Dark en gingerbeer, the stormy. Wij maken de cocktail spannender door er granaatappelsiroop aan toe te voegen. Maak ‘m af met limoen en proost!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept cocktail dark ’n stormy met granaatappelsiroop

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Begin met het maken van de granaatappelsiroop. Doe het granaatappelsap, de suiker en het limoensap in een pan en zet deze op het vuur. Breng het geheel aan de kook en wacht tot de suiker is opgelost. Draai het vuur dan laag en laat de siroop 30 min. rustig pruttelen tot de siroop ingedikt is tot siroopdikte. Houd er rekening mee dat de siroop nog wat stroperiger wordt wanneer deze afkoelt, dus laat de pan niet te lang op het vuur staan.
2
Vul een glas met ijsblokjes. Pers de helft van limoen uit en snijd de andere helft in schijfjes. Schenk vervolgens de rum, het gingerbeer en het limoensap in het glas. Giet tot slot ongeveer 1 eetlepel granaatappel siroop in het glas. Garneer met wat schijfjes limoen.
Cocktail dark 'n stormy
Cocktail dark 'n stormy
Cocktail dark 'n stormy
Cocktail dark 'n stormy

Ga ook weer eens voor de klassieke Gin Tonic. Een heerlijke verfrissende cocktail die altijd in de smaak valt!

Wat is een dark ‘n stormy cocktail?

De dark ’n stormy cocktail is een kruidige cocktail. De klassieke versie wordt gemaakt met donkere rum, ginger beer en limoen. In ons recept gebruiken we granaatappelsap, rum en ginger beer. Erg lekker om ook eens uit te proberen.

Welke rum moet je hebben voor een dark ‘n stormy drankje?

Voor de dark ’n stormy cocktail heb je een donkere rum nodig, denk bijvoorbeeld aan een Goslings black seal rum of een Kraken rum. Als je wilt variëren kun je altijd een rum kiezen naar eigen smaak!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?