Framboos Passievrucht Sour Mocktail2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frambozen passievrucht sour mocktail

Deze frambozen passievrucht sour mocktail is een feestelijk, alcoholvrij drankje vol frisheid en fruitige tinten. Het schuimig laagje van eiwit maakt ‘m extra bijzonder, terwijl de combinatie van passievrucht en framboos zorgt voor een tropische kick. Perfect voor zonnige dagen of als verfrissend aperitief.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Frambozen passievrucht sour mocktail

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pureer de frambozen tot een puree (houd 1 framboos achter per persoon). Verdeel dit over de glazen, gevolgd door ½ van de ijsblokjes.
2
Voeg het passievruchtsap, citroensap, suikersiroop en eiwit aan een shaker toe met de overige ijsblokjes. Shake krachtig voor 15 sec. om het eiwit op te schuimen. Schenk over de ijsblokjes.
3
Snijd de passievrucht doormidden en rijg met de overige frambozen aan prikkers (1 prikker per persoon). Plaats op het schuim en garneer met een takje munt. Serveer direct.

Verfrissende drankjes, zonder alcohol

Bij warm weer denken veel mensen al snel aan een ijskoud biertje of wijntje, of een frisse cocktail of mixdrank zoals Aperol Spritz. Maar ook zónder alcohol maak je de lekkerste drankjes, oftewel mocktails! Naast de frambozen passievrucht sour mocktail zetten wij hieronder 3 van onze favoriete mocktails op een rijtje. Heerlijk om van te genieten aan het zwembad of in de tuin!

  • Watermeloen mocktail: met fruit maak je de lekkerste mocktails. Dat bewijst deze watermeloen mocktail maar al te goed. Watermeloen is ontzettend verfrissend op een warme zomerdag en is daarom enorm lekker om te verwerken in een cocktail. We combineren het onder andere met limoen en munt voor een frisse touch.
  • Aardbeien mocktail: nog zo’n topper met fruit uit het zomerseizoen. Leuk om te serveren als start van een diner, op een warme zomermiddag of voor de mensen die nog naar huis moeten rijden na het borrelen! De mocktail is al in 5 minuten gemaakt en maak je met diepvries aardbeien, grapefruitsap, water, aardbeiensiroop en verse aardbeien om de mocktail mee af te toppen.
  • Granaatappel grapefruit mocktail: een combinatie waar je zelf misschien niet meteen aan denkt, maar die wél ontzettend lekker is, is granaatappel en grapefruit. In deze mocktail maken we een siroop van granaatappelpitjes, takjes rozemarijn, suiker en water. Vervolgens pers je grapefruit uit met een citruspers en dit grapefruitsap meng je met bruisend water. Vul de glazen met ijsklontjes, schenk een beetje van de granaatappelsiroop in het glas en daarbovenop het grapefruitsap. Doe een partje grapefruit in het glas en een takje rozemarijn voor de garnering en dan kan het genieten beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via