Mojito
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Mojito

De favoriete cocktail van velen: de mojito! Een verfrissende cocktail die zijn oorsprong vindt in het zonnige Cuba, gemaakt met rum, limoen, munt en heel veel ijs. Een heerlijke frisse en zomerse cocktail en daardoor een populair drankje op een zonnige dag. Met dit recept maak je de Cubaanse mojito gemakkelijk thuis!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mojito

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de limoen in partjes. Verdeel de partjes limoen en rietsuiker over de glazen. Stamp het geheel 4 tot 5 keer aan met de cocktailstamper, zodat de aroma’s vrijkomen.
2
Pluk de topjes van de takjes munt en houd deze apart. Pluk de rest van de blaadjes en sla deze lichtjes in je handpalm, zodat de aroma’s vrijkomen. Verdeel de blaadjes munt over de glazen.
3
Verdeel de rum over de glazen, vul het glas met crushed ice en roer goed door. Top de glazen af met bruiswater, voeg eventueel nog wat crushed ice toe en steek de topjes munt bovenop.

Tip: witte rum is te koop in diverse groothandels en natuurlijk in de slijterij.

Het ontstaan van de mojito

De mojito is een klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in Cuba. De exacte oorsprong van de mojito is niet helemaal duidelijk, maar de cocktail wordt al meer dan 100 jaar in Cuba gedronken en is inmiddels wereldwijd bekend.

Volgens de overlevering werd de mojito voor het eerst gemaakt in de jaren 1800, toen Cuba nog een Spaanse kolonie was. Destijds werd de cocktail gemaakt met aguardiente, een ruwe, ongeraffineerde suikerrietbrandewijn, in plaats van de witte rum die tegenwoordig wordt gebruikt. In de loop der jaren is de mojito geëvolueerd en verfijnd, en zijn de ingrediënten veranderd.

Tegenwoordig wordt de mojito gemaakt met witte rum, suiker, limoensap, muntblaadjes en sodawater. Het is een verfrissende cocktail die populair is tijdens warme zomerdagen. De mojito wordt vaak geserveerd in een hoog glas met veel ijs en garnering van muntblaadjes en limoenpartjes.

De mojito is inmiddels een populaire cocktail die wereldwijd wordt gedronken en kan worden gevonden op cocktailmenu’s in bars en restaurants over de hele wereld.

Organiseer jouw eigen cocktail party!

Hoe leuk is het om verschillende cocktails te proberen? Er zijn talloze soorten cocktails, elk met hun eigen smaakprofiel en geschiedenis. Van klassiekers zoals de martini tot meer moderne drankjes zoals de cosmopolitan en espresso martini, er is voor elk wat wils. Veel cocktails zijn gebaseerd op sterke dranken zoals gin, whisky, rum en wodka, en worden vaak gecombineerd met mixers zoals sodawater, sappen en likeuren. Er zijn ook mocktails, alcoholvrije versies van cocktails die dezelfde smaken en presentatie bieden zonder de alcohol. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende drank voor de zomer of iets speciaals voor een feestje, er is altijd wel een cocktail die bij je past.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?