Kersen-witte chocolade ijs met maar 4 ingrediënten
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witte chocolade-kersenijs met maar 4 ingrediënten

Zelf ijs maken is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt. Ook zonder ijsmachine is het een fluitje van een cent! Er zijn slechts vier ingrediënten nodig voor dit overheerlijke witte chocolade-kersenijs. Dat zou je overigens niet raden als je het proeft, want het is lekker romig en zoet.

Het geheim? Gecondenseerde melk. Deze ingekookte, zoete melk geeft het ijs een zachte, romige textuur.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept witte chocolade-kersenijs met maar 4 ingrediënten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 10min
Kookmodus
1
Klop de slagroom met een mixer of garde lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel deze door de slagroom.
2
Giet het roommengsel in een cakeblik of bakje. Roer vervolgens de witte chocolade druppels door het mengsel en roer heel licht 150 gr kersenjam door het geheel. Zet het ijs in de vriezer.
3
Haal het ijs na 4 uur uit de vriezer. De stukjes chocolade en jam zijn naar de bodem gezakt. Door het ijs goed door te roeren wordt de chocolade en de jam weer goed verdeeld. Roer vervolgens nogmaals de overige jam over de bovenkant van het ijs en zet terug in de vriezer voor 4 uur.
4
Serveer het ijs op een hoorntje of in een bakje. Garneer eventueel met wat overgebleven chocolade druppels.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via