


Een onweerstaanbaar toetje dat er feestelijk uit ziet en ook nog eens snel op tafel staat? Zoek niet langer, want deze pistache ijscoupe heeft het allemaal. Met een mix van mascarpone en pistachecrème, knapperige chocoladekoekjes en bolletjes pistache-ijs maak je absoluut indruk op je tafelgenoten.
Pistachenoten zijn super smaakvol, romig en hebben echt hun eigen unieke smaak. Je vindt pistache tegenwoordig in heel veel dingen terug: van warme drankjes tot knapperige koekjes en romige desserts. Pistache is een veelzijdig ingrediënt en laat elk recept er elegant uitzien met een mooie groene kleur. Of je nu gehakte pistachenootjes gebruikt of pistachecrème door je gerecht heen mengt.
De smaak van pistache is subtiel en combineert daarom goed met veel verschillende ingrediënten. Denk aan witte en pure chocola, citroen, vanille en room. Bij een zoet gerecht met pistache kan je bijvoorbeeld denken aan deze baklava cheesecake bars. Of ga voor deze overheerlijke pistache croissants. Een heerlijke traktatie voor bij een uitgebreide brunch. Een uniek dessert is het Midden-Oosterse künefe. De combinatie van een zachte kaasvulling met zoete suikersiroop en pistachenoten is bijzonder lekker. Absoluut een gerecht dat je niet snel vergeet.
Ook in hartige gerechten doet pistache het goed. Combineer het bijvoorbeeld met burrata, zalm of mortadella. Zo zit het bijvoorbeeld verwerkt in deze citroen pasta met geraspte groene asperges. Een romig gerecht met een frisse twist. Of ga voor deze pinsa met zalm met pistachekrokantje en limoendressing. Snel, makkelijk en heel lekker!
Naast dat pistache qua smaak een goede toevoeging is aan veel gerechten, is het ook een echte blikvanger. De groene tint zorgt voor een opvallend effect, of je nu een pistachecrème gebruikt of pistachenootjes als garnering. Er is van alles mogelijk met pistache, dus er staat vast iets tussen onze recepten waar jij blij van wordt!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment