Print opties

Sluiten

Witte chocolade-kersenijs met maar 4 ingrediënten

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 10min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Klop de slagroom met een mixer of garde lobbig. Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel deze door de slagroom.
2
Giet het roommengsel in een cakeblik of bakje. Roer vervolgens de witte chocolade druppels door het mengsel en roer heel licht 150 gr kersenjam door het geheel. Zet het ijs in de vriezer.
3
Haal het ijs na 4 uur uit de vriezer. De stukjes chocolade en jam zijn naar de bodem gezakt. Door het ijs goed door te roeren wordt de chocolade en de jam weer goed verdeeld. Roer vervolgens nogmaals de overige jam over de bovenkant van het ijs en zet terug in de vriezer voor 4 uur.
4
Serveer het ijs op een hoorntje of in een bakje. Garneer eventueel met wat overgebleven chocolade druppels.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.