In samenwerking met:
Watermeloenijsjes Met Tajin
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Watermeloenijsjes met Tajín

Zin in een verfrissend ijsje met een verrassende kick? Ga dan voor deze watermeloenijsjes met Tajín! Met maar 4 ingrediënten maak je al deze heerlijke ijsjes. De basis bestaat uit watermeloen, vers limoensap of koud water, honing of agavesiroop en Tajín Clásico kruidenmix voor extra smaak. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Watermeloenijsjes met Tajín

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 10min
Kookmodus
1
Doe de watermeloenblokjes, limoensap of koud water, honing of agavesiroop en 3/5 van de Tajín Clásico kruidenmix in een blender en mix tot een mooi glad geheel. Geen blender in huis? Gebruik dan een staafmixer en pureer tot een mooi glad geheel.
2
Verdeel ½ van de overige Tajín Clásico kruidenmix over de bodem van de ijslolly vormpjes voor een verrassende kick. Giet het watermeloenmengsel in de vormpjes, steek de ijsstokjes erin en laat minimaal 6 uur invriezen of totdat ze helemaal bevroren zijn.
3
Houd de ijsvormpjes kort onder warm water zodat je de ijsjes gemakkelijk kunt verwijderen. Bestrooi de ijsjes met de overige Tajín Clásico kruidenmix voor een verrassende kick.

Verfrissende ijsjes voor op een zomerse dag 

Je kent het vast wel: het is een bloedhete, zomerse dag, de mussen vallen nog nét niet van het dak en jij bent toe aan iets verfrissends. Je hebt al genoeg water gedronken en hebt gewoon zin in wat lekkers, maar geen zin om uren in de hete keuken door te dwarrelen. De oplossing? IJsjes! En laat je ijsjes nu heel gemakkelijk al een avond van tevoren kunnen maken wanneer het ietsjes koeler is in de keuken. Zo kan je gemakkelijk een ijsje uit de vriezer halen zodra je lichaam schreeuwt om een verfrissing. 

Zo’n verfrissend ijsje is dit watermeloenijsje met Tajín. Met maar 4 ingrediënten maak je een heerlijk ijsje boordevol smaak. Denk aan zoet, zuur, lichtpittig en dus ook nog eens verfrissend. Wanneer je fan bent van vers fruit in je zelfgemaakte ijsjes, dan moet je deze regenboog fruitijsjes ook zeker proberen. Met diverse soorten fruit als kiwi, mango, frambozen, blauwe bessen en aardbeien maak je prachtige, gekleurde lagen in je ijsjes, wat zorgt voor een regenboog effect. 

Liever iets stevigere ijsjes maken? Ga dan voor een yoghurtijslolly met bosbessen. Hartstikke lekker en stukker gezonder dan gewone ijsjes, maar ook nog eens leuk om te maken. We gaan voor een vulling van Griekse yoghurt en bosbessen, en vervolgens dip je de ijsjes in chocolade. Deze heerlijke aardbeienijsjes zijn ook echt aan te raden. In dit recept maak je een basis van kokosmelk, vanille-extract, honing en verse aardbeien en vervolgens top je de ijsjes af met gevriesdroogde aardbeien en knapperige Mariakoekjes. Makkelijk én gewoonweg lekker van smaak. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via