Deze sashimi met sojadressing is het perfecte voorgerecht voor visliefhebbers! De zalm serveren we met een sojadressing bestaande uit sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rode peper, limoen en sjalot. Garneer met bosui en plakjes limoen en je hebt een voorgerecht om van te smullen.
Voor sashimi, een delicaat Japans gerecht van rauwe vis, is het van essentieel belang om vis van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Niet alle vissoorten zijn geschikt voor rauwe consumptie, dus het is belangrijk om te kiezen voor vis die specifiek geschikt is voor sashimi. Hier zijn enkele van de meest populaire vissoorten die vaak worden gebruikt voor sashimi:
Het is van groot belang om vis van sushi-grade kwaliteit te gebruiken voor sashimi om mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden. Koop vis altijd bij betrouwbare leveranciers en volg de richtlijnen voor voedselveiligheid nauwgezet op bij de bereiding van sashimi.
Andere aanraders voor sashimi zijn deze rijstnacho’s met zalm sashimi, sashimi met wasabi, gember en sojasaus of de sashimi kerstkrans.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment