Deze krokante rijstnacho’s zijn gevuld met zalm sashimi en een salade van radijs en komkommer. Net weer even anders dan de welbekende tortillachips en heerlijk als snack of als aanvulling tijdens een sushi-avond.
Je ziet het vaak op de menukaart zien in een sushirestaurant, maar wat is zalm sashimi nu eigenlijk? Sashimi is een Japans gerecht van dungesneden verse, rauwe vis zoals zalm en tonijn. Sashimi van zalm is één van de bekendste zalm sashimi’s en wordt vaak samen met sojasaus, gember en wasabi geserveerd.
Wanneer je zalm sashimi gaat maken, is het belangrijk om te weten wat voor zalm je kan gebruiken. Je gaat namelijk aan de slag met rauwe vis, waardoor het kiezen van de juiste zalm erg belangrijk is. Kies je voor rauwe, verse zalm, zoals verse kweekzalm, dan kun je dit bij de visboer halen. Zo weet je zeker dat je verse zalm gebruikt. Welke zalm je niet voor sashimi mag gebruiken, is wilde zalm. Deze zalm kan parasieten bevatten, waar je goed ziek van kan worden.
Hoewel zalm sashimi in Japan vaak wordt geserveerd met groene thee, sake of Japans bier, is een wijntje bij sashimi ook zeker lekker. Maar welke wijn schenk je dan bij zalm sashimi? Kies voor een wijn die niet al te uitbundig zijn van smaak. Denk aan een geurige wijn als Sauvignon Blanc of een droge Pinot Grigio. Of kies voor een wijn die qua smaak lijkt op de Japanse sake. Denk aan een Champagne of een goede Cava.
Een heerlijk zomers wijntje? Dat past uitstekend bij deze rijstnacho’s met zalm sashimi. Een heerlijke toevoeging aan een zomerse borrel! De rijstnacho’s zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens makkelijk om te maken. De frisse aroma’s van groene appel en citrusvruchten in deze Vinho Verde zijn ontzettend lekker in combinatie met de zalm.
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment