Rijstnachos Met Zalm Sashimi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijstnacho’s met zalm sashimi

Deze krokante rijstnacho’s zijn gevuld met zalm sashimi en een salade van radijs en komkommer. Net weer even anders dan de welbekende tortillachips en heerlijk als snack of als aanvulling tijdens een sushi-avond.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigheden

Recept rijstnacho’s met zalm sashimi

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Knip de rijstvellen in 6 puntjes. Frituur de puntjes één voor één in de zonnebloemolie tot ze eruit zien als kroepoek. Laat uitlekken op een stuk vetvrij bakpapier.
2
Snijd de radijsjes en mini komkommers in dunne stukjes en snipper de sjalot fijn. Meng de radijsjes, komkommer en sjalot door elkaar met de sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en honing.
3
Snijd de jalapeño peper in flinterdunne plakjes en de zalm in 12 dunne plakken. Verdeel de gemarineerde radijs, komkommer en sjalot over de rijstnacho’s. Top deze af met een plakje zalm sashimi. Strooi wat sesamzaadjes over de zalm en top de rijstnacho’s af met een plakje jalapeño.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?