Sashimi is dun gesneden verse vis, een populair sushigerecht. In deze variant gebruiken we het rugstuk van de Dutch Yellowtail. Dit gerecht schittert dankzij de versheid van de vis in eenvoud. De sojasaus, wasabi en ingelegde gember zorgen voor extra smaak.
Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.
Sashimi is een traditioneel Japans gerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe vis, vaak geserveerd met sojasaus en wasabi. Het wordt meestal geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een Japanse maaltijd en vereist verse vis van hoge kwaliteit.
Sashimi moet zo snel mogelijk na de bereiding worden geconsumeerd. Het kan niet lang worden bewaard omdat het rauwe vis is en vatbaar is voor bacteriële groei. Het wordt aanbevolen om het binnen een paar uur na de bereiding te consumeren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment