Sashimi Met Wasabi Gember En Sojasaus
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sashimi met wasabi, gember en sojasaus

Sashimi is dun gesneden verse vis, een populair sushigerecht. In deze variant gebruiken we het rugstuk van de Dutch Yellowtail. Dit gerecht schittert dankzij de versheid van de vis in eenvoud. De sojasaus, wasabi en ingelegde gember zorgen voor extra smaak.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sashimi met wasabi, gember en sojasaus

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Snijd de Dutch Yellowtail loin in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Gebruik een goed scherp mes en snijd de plakjes in één haal van de vis.
2
Leg de gesneden plakjes dakpansgewijs in een rij op een bord.
3
Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember. Tip: de Dutch Yellowtail loin is lekker met zoute, zoete en/of pittige sojasaus.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat is sashimi?

Sashimi is een traditioneel Japans gerecht bestaande uit dunne plakjes rauwe vis, vaak geserveerd met sojasaus en wasabi. Het wordt meestal geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een Japanse maaltijd en vereist verse vis van hoge kwaliteit.

Hoe lang kun je sashimi bewaren?

Sashimi moet zo snel mogelijk na de bereiding worden geconsumeerd. Het kan niet lang worden bewaard omdat het rauwe vis is en vatbaar is voor bacteriële groei. Het wordt aanbevolen om het binnen een paar uur na de bereiding te consumeren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Mosterd
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via