Print opties

Sluiten

Zalmsashimi met sojadressing

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en rasp de knoflook en gemberwortel fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit, snijd de overige limoen in plakjes. Pel en snipper de sjalot fijn en snijd de bosui in dunne ringen.
2
Meng de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, rode peper, het limoensap en -rasp en de sjalot in een kom. Zet apart.
3
Snijd de zalmhaas in dunne plakjes.
4
Verdeel de zalmhaas over 4 diepe bordjes, schep de sojadressing erover en garneer met de bosui en plakjes limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.