In samenwerking met:
Aardbeien met witte chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardbeien met witte chocolade

Simpel, maar indrukwekkend en gewoonweg verrukkelijk: aardbeien met witte chocolade. De zoete en sappige aardbeien in combinatie met de romige smaak van chocolade en crispy suikerhartjes zorgen voor een heerlijke traktatie. Bovendien kun je gemakkelijk afwisselen met andere toppings, dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en ga aan de slag!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept aardbeien met witte chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is en haal de kom van de pan.
2
Haal om de beurt de aardbeien door de gesmolten chocolade heen. Houd ze vast aan het kroontje. Leg ze na het dippen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de suikerhartjes.
3
Serveer de chocolade aardbeien op een bord of in een bakje.

Fruit met chocolade

Tegenwoordig zien we steeds vaker fruit met chocolade op straat en in winkels. Dit komt doordat het een heerlijke combinatie is van zoet en fris, wat veel mensen erg lekker vinden. Het is ook een relatief gezonde snack, aangezien fruit van nature veel vitamines en mineralen bevat, terwijl chocolade een bron is van antioxidanten en magnesium.

Wat fruit met chocolade ook zo populair maakt, is dat het heel gemakkelijk aan te passen is aan persoonlijke smaakvoorkeuren en allergieën. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor donkere chocolade als je minder suiker wilt, of voor melkchocolade als je van een zoetere smaak houdt. Populaire combinaties zijn aardbeien met chocolade, bananen met chocolade en druiven met chocolade.

Een andere reden waarom we fruit met chocolade zo vaak tegenkomen op straat, is dat het er feestelijk uitziet. Door het fruit te decoreren met bijvoorbeeld kokos, nootjes of sprinkles, creëer je een kleurrijke en aantrekkelijke snack die perfect is voor feestjes en evenementen.

Al met al is fruit met chocolade een heerlijke, gezonde en feestelijke traktatie die voor iedereen geschikt is. Probeer het eens uit en ontdek welke combinatie jouw favoriet is!

Meer recepten met aardbeien

Naast deze feestelijke aardbeien kun je ook je geliefde verrassen met een chocolade aardbeien boeket. Superlekker én het resultaat is prachtig! Geen fan van chocolade, maar wel van aardbeien? Maak dan eens dit aardbeien-roomtaartje zonder suiker. Supermakkelijk om te maken en lekker fris dankzij de toevoeging van munt. Ook het proberen waard: pannenkoeken traybake. Deze pannenkoeken toppen we af met vier diverse smaakcombinaties, van roomkaas en aardbeien tot pindakaas en banaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via