Chocolade aardbeien boeket
Niveau
Beginner
Tijd
1u 30min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade aardbeien boeket

Liefde gaat door de maag, zeker met dit fantastische chocolade aardbeien boeket! Vul het boeket, naast de chocolade aardbeien, met de favoriete bloemen van jouw partner, vriend(in) of familielid voor een gepersonaliseerd cadeau voor Valentijnsdag.

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we dit recept gemaakt hebben.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocolade aardbeien boeket

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
2u 10min
Kookmodus
1
Prik elke aardbei in het midden van het kroontje aan een satéprikker. Breek de pure chocolade in blokjes en smelt de chocolade au bain-marie in een hittenbestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
2
Dip de helft van de aardbeien in pure chocolade. Haal een aantal van de aardbeien met pure chocolade door de kokosrasp. Laat de chocolade aardbeien uitharden door de satéprikkers in bv. steekschuim of een vaas te zetten. Herhaal dit met de witte chocolade. Laat 20 min. uitharden.
3
Schenk of schep de overige gesmolten witte chocolade in een spuitzak (verwarm de chocolade nogmaals indien nodig). Decoreer de pure chocolade aardbeien met de witte chocolade uit de spuitzak. Herhaal deze stap ook met de pure chocolade op de witte chocolade aardbeien. Laat de aardbeien nogmaals 20 min. uitharden.
4
Leg inpakpapier op tafel en verzamel een mooi bosje van de chocoladeaardbeien en de rozen. Bind het geheel samen met lint.

Je kunt de aardbeien maximaal een dag van tevoren maken, bewaar ze in dit geval in de koelkast. Vers zijn ze het allerlekkerst! 😉

Tip: heb je nog chocolade over? Maak gemakkelijk chocolade schotsen

Geen spuitzak? Maak een spuitzak van een stuk bakpapier of gebruik een lepel om de chocolade te decoreren.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via