Prik de aardbeien in het midden van het kroontje aan een satéprikker. Breng een pan water aan de kook en zet hier bovenop een ijzeren of glazen schaal, die de bodem van het water nét niet raakt. Breek de pure chocolade in blokjes en smelt deze (au bain-marie).
2
Dip de helft van de aardbeien in pure chocolade. Haal een aantal aardbeien door de kokosrasp. Laat de chocolade aardbeien uitharden door de satéprikkers in bijv. steekschuim of een vaas te zetten.
3
Herhaal bovenstaande stappen met de witte chocolade. Laat 20 min. uitharden.
4
Verzamel de overige gesmolten witte chocolade in een spuitzak (verwarm de chocolade nogmaals indien nodig). Wordt de chocolade hard en kruimelig? Roer er dan een klein klontje boter doorheen op laag vuur om het weer vloeibaar te maken. Decoreer de pure chocolade aardbeien met de witte chocolade uit de spuitzak. Herhaal deze stap met de pure chocolade op de witte chocolade aardbeien.
5
Laat de aardbeien nogmaals 20 min. uitharden.
6
Leg inpakpapier op tafel en verzamel een mooi bosje van de chocoladeaardbeien en de rozen. Bind het geheel samen met lint.
Reacties
Plaats nieuwe reactie