Chocolade aardbeien boeket
Niveau
Beginner
Tijd
1u 30min

Chocolade aardbeien boeket

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
2u 10min
1
Prik de aardbeien in het midden van het kroontje aan een satéprikker. Breng een pan water aan de kook en zet hier bovenop een ijzeren of glazen schaal, die de bodem van het water nét niet raakt. Breek de pure chocolade in blokjes en smelt deze (au bain-marie).
2
Dip de helft van de aardbeien in pure chocolade. Haal een aantal aardbeien door de kokosrasp. Laat de chocolade aardbeien uitharden door de satéprikkers in bijv. steekschuim of een vaas te zetten.
3
Herhaal bovenstaande stappen met de witte chocolade. Laat 20 min. uitharden.
4
Verzamel de overige gesmolten witte chocolade in een spuitzak (verwarm de chocolade nogmaals indien nodig). Wordt de chocolade hard en kruimelig? Roer er dan een klein klontje boter doorheen op laag vuur om het weer vloeibaar te maken. Decoreer de pure chocolade aardbeien met de witte chocolade uit de spuitzak. Herhaal deze stap met de pure chocolade op de witte chocolade aardbeien.
5
Laat de aardbeien nogmaals 20 min. uitharden.
6
Leg inpakpapier op tafel en verzamel een mooi bosje van de chocoladeaardbeien en de rozen. Bind het geheel samen met lint.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Chocolade
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via