Arepa con queso
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Arepa con queso

Arepa’s zijn afkomstig uit Latijns-Amerika en komen in allerlei verschillende soorten en maten. De arepa con queso wordt veel gegeten in Colombia en is gevuld met kaas. Ben je een echte kaasliefhebber? Dan moet je dit zeker geprobeerd hebben! Krokant van buiten en heerlijk smeuïg vanbinnen.

Bekijk ook deze video op onze Instagram om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept arepa con queso

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Meng het zout met het water en roer goed door. Meng het zoute water met het maismeel en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel extra water toe indien het te droog is.
2
Voeg de boter toe en kneed door. Verkruimel de witte kaas door het deeg en kneed tot een gladde massa.
3
Maak bolletjes van ca. 7cm en vorm ze tot een platte schijf van 1,5 cm dik.
4
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de arepa’s op middelhoog vuur gedurende 8 tot 10 min. per kant. Laat de arepa’s afkoelen.
5
Snijd de arepa’s open en beleg elk broodje met een halve plak kaas. Bak nogmaals 1 á 2 min. per kant om de kaas te laten smelten. Serveer direct met pittige ketchup.

Tip: pittige ketchup maak je makkelijk zelf door tomatensaus te mengen met wat ketchup en srirachasaus.

Wat is arepa con queso?

Arepa con queso is een traditioneel gerecht uit de Venezolaanse en Colombiaanse keuken. Het bestaat uit een platte, ronde maïsbroodje genaamd ‘arepa’, gevuld met gesmolten kaas. Het wordt meestal gebakken, gegrild of gefrituurd en is een populaire snack of bijgerecht in de Latijns-Amerikaanse keuken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via