Deze frisse salade is de perfecte lunch op een warme zomerdag. De basis van de salade bestaat uit gegrilde asperges, aardbeien, parmaham en veldsla en wordt op smaak gebracht met een heerlijke zelfgemaakte dressing.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten dressing
Recept asperge salade met aardbeiendressing
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardbeien in vieren.
2
Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.
3
Schil de asperges en snijd 2 cm. van de onderkant af. Blancheer de asperges 6 min. Laat de asperges afkoelen en snijd ze over de lengte doormidden.
4
Verhit een grillpan en gril de asperges 2 min. per kant en snijd in schuine stukken van circa 4 cm.
5
Leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 min. drogen in de oven.
6
Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing eroverheen en garneer met stukjes parmaham.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment