Het barbecueseizoen gaat weer van start en hoe lekker is het om asperges te grillen? Door ze te grillen op de barbecue krijgen ze mooie grillstrepen en een rokerige smaak. Heerlijk om te combineren met zelfgemaakte gerookte boter.
Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten.
Tip van de chef: serveer de gegrilde asperges als groenten of gebruik het als onderdeel van een recept voor het avondeten door er zalm bij te serveren.
Tip van de chef: wil je weten hoe je de boter rookt? Dit doe je met de methode koud roken, wat ook prima kan op de kamado. Koud roken wil zeggen dat je rookt, maar niet verwarmt. Het product wordt dus niet gegaard of in het geval van boter smelt de boter niet. Dit kan in een barbecue/kamado met een ‘smoke generator’ waarin je rookmot kunt laten roken zonder dat de kamado warm wordt.
Tip: heb je geen kamado in huis? Je kan de asperges ook bereiden op een barbecue of in een grillpan.
Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef!
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment