Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Asperge salade met aardbeiendressing
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
400 gr aardbeien
500 gr witte asperges
80 gr parmaham
100 gr veldsla
Ingrediënten dressing
2 el Hero Aardbeienjam
2 el olijfolie, extra vergine
2 el sherry of rode wijnazijn
1 sjalot, fijngesnipperd
peper en zout
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardbeien in vieren.
2
Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.
3
Schil de asperges en snijd 2 cm. van de onderkant af. Blancheer de asperges 6 min. Laat de asperges afkoelen en snijd ze over de lengte doormidden.
4
Verhit een grillpan en gril de asperges 2 min. per kant en snijd in schuine stukken van circa 4 cm.
5
Leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 min. drogen in de oven.
6
Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing eroverheen en garneer met stukjes parmaham.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.