In samenwerking met:
Aspergesoep Met Prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Aspergesoep met prei

Deze romige aspergesoep met prei is een heerlijke soep voor de lente. De smaken van de asperges en de prei komen ontzettend mooi samen en de melk en crème fraîche zorgen voor een romig geheel. Ideaal als voorgerecht, voor de lunch of als lichte maaltijd met een stukje (stok)brood erbij! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Aspergesoep met prei

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de asperges, snijd 2 cm van de harde onderkant af en snijd ze in stukjes van 3 cm.
2
Breng de kippenbouillon met de melk en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat 15-20 min. trekken zonder te koken.
3
Maak ondertussen de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de overige delen prei in smalle ringetjes. Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie en fruit de preiringetjes 2 min. Voeg toe aan de soep.
4
Roer de crème fraîche los met de maïzena. Meng hier 2 el warme soep doorheen en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. Let op: de soep mag niet koken. Breng op smaak met peper en zout.

Lentesoepen: fris, licht en vol smaak 

Met de komst van de lente breekt het seizoen aan van frisse en lichte gerechten. Soep is daar geen uitzondering op! Lentesoepen zitten vol smaak en seizoensgroenten, van heerlijke courgette tot romige asperges. Deze soepen zijn ideaal als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd. 

Aspergesoep: de ultieme lentesoep 

Asperges zijn onlosmakelijk verbonden met het voorjaar en lenen zich perfect voor een romige, fluweelzachte soep. De klassieke witte aspergesoep wordt vaak bereid met bouillon, room en kruiden naar smaak. Wil je een lichtere variant? Laat de room dan achterwege en voeg extra kruiden zoals dragon of peterselie toe. Heerlijke voorbeelden naast de aspergesoep met prei, zijn deze aspergesoep met zalm en mascarpone en de snelle witte aspergesoep met mierikswortel

Ook groene aspergesoep is een aanrader. Deze soep heeft een frisse, iets pittigere smaak en krijgt extra diepgang door toevoeging van spinazie, citroenrasp of een lepeltje pesto. Voor een vullendere soep kun je stukjes gerookte zalm, Hollandse garnalen of gepocheerd ei toevoegen. 

Meer soepen met lentegroenten 

Naast asperges zijn er nog tal van andere lentegroenten die zich uitstekend lenen voor soep. Een doperwtensoep met munt is heerlijk fris en krijgt een mooie groene kleur. Combineer deze soep met een scheutje citroensap of een lepeltje Griekse yoghurt voor extra frisheid. 

Ook een heldere groentebouillon met jonge worteltjes, prei en sugar snaps is een lichte en smaakvolle optie. Liever iets verrassends? Ga dan voor een echte Spaanse soep, zoals de ajo blanco of een klassieke gazpacho. Beide soepen worden koud geserveerd en zijn daardoor enorm fris. Heerlijk voor op een lentedag waarop de zon lekker schijnt! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?