Deze romige aspergesoep met prei is een heerlijke soep voor de lente. De smaken van de asperges en de prei komen ontzettend mooi samen en de melk en crème fraîche zorgen voor een romig geheel. Ideaal als voorgerecht, voor de lunch of als lichte maaltijd met een stukje (stok)brood erbij!
Met de komst van de lente breekt het seizoen aan van frisse en lichte gerechten. Soep is daar geen uitzondering op! Lentesoepen zitten vol smaak en seizoensgroenten, van heerlijke courgette tot romige asperges. Deze soepen zijn ideaal als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd.
Asperges zijn onlosmakelijk verbonden met het voorjaar en lenen zich perfect voor een romige, fluweelzachte soep. De klassieke witte aspergesoep wordt vaak bereid met bouillon, room en kruiden naar smaak. Wil je een lichtere variant? Laat de room dan achterwege en voeg extra kruiden zoals dragon of peterselie toe. Heerlijke voorbeelden naast de aspergesoep met prei, zijn deze aspergesoep met zalm en mascarpone en de snelle witte aspergesoep met mierikswortel.
Ook groene aspergesoep is een aanrader. Deze soep heeft een frisse, iets pittigere smaak en krijgt extra diepgang door toevoeging van spinazie, citroenrasp of een lepeltje pesto. Voor een vullendere soep kun je stukjes gerookte zalm, Hollandse garnalen of gepocheerd ei toevoegen.
Naast asperges zijn er nog tal van andere lentegroenten die zich uitstekend lenen voor soep. Een doperwtensoep met munt is heerlijk fris en krijgt een mooie groene kleur. Combineer deze soep met een scheutje citroensap of een lepeltje Griekse yoghurt voor extra frisheid.
Ook een heldere groentebouillon met jonge worteltjes, prei en sugar snaps is een lichte en smaakvolle optie. Liever iets verrassends? Ga dan voor een echte Spaanse soep, zoals de ajo blanco of een klassieke gazpacho. Beide soepen worden koud geserveerd en zijn daardoor enorm fris. Heerlijk voor op een lentedag waarop de zon lekker schijnt!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment