Gesignaleerd als trend op het gebied van bakken: de browniekoeken. Met dit verslavende koekje, krijg je het beste van twee werelden; de knapperige buitenkant van een koekje en de smeuïge binnenkant van een brownie.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
12 stuks
Ingrediënten
Recept brownie koeken
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
2
Hak de melkchocolade in stukjes en snijd de fudge in blokjes. Zeef het bakmeel en cacaopoeder boven een kom. Klop in een andere kom de eieren, suiker en basterdsuiker tot een luchtig mengsel dat verdubbeld is in volume.
3
Spatel het gesmolten chocolade-botermengsel door het eiermengsel. Zeef daarna het cacaomengsel boven het beslag en spatel nogmaals door. Meng als laatste de melkchocolade en de helft van de fudge blokjes door het beslag.
4
Verdeel het beslag in bolletjes met een ijsschep op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bolletjes. Verdeel de overige fudge en de fleur de sel over de bolletjes beslag en bak 15 min. in de oven totdat ze gebarsten zijn.
5
De koeken zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen, maar zullen harder worden tijdens het afkoelen. De binnenkant van de koeken blijft smeuïg.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment