Een heerlijke chia bowl met bosvruchten, wie wil dat nu niet als ontbijt? Dit kleurrijke gerecht zorgt direct voor een glimlach op je gezicht. De roze bowl is lekker fris en toppen we af met banaan, granola, blauwe bessen en kokosrasp.
Tip: maak een dubbele portie en bewaar deze maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.
Heb jij al eens chiazaad verwerkt in je gerechten? Het is zeker aan te raden, want met deze voedzame zwarte zaadjes kan je alle kanten op. Chiazaad is afkomstig van de chiaplant, een kruidige plant die groeit in het zonnige Midden-Amerika. Deze zaadjes zitten bomvol gezonde voedingsstoffen, denk aan mineralen, eiwitten en vezels, en hebben een neutrale smaak. Hierdoor kan je het verwerken in diverse gerechten. Let wel op: teveel chiazaad kan zorgen voor een opgeblazen gevoel of zelfs buikklachten. Eet daarom dagelijks niet meer dan 1 tot 3 eetlepels chiazaad!
Heb je chiazaad in huis gehaald? Dan wil je vast weten hoe je deze zaadjes kan verwerken in je gerechten! Je kan chiazaad gemakkelijk toevoegen aan het ontbijt. Denk aan deze chia bowl met bosvruchten of chiazaad pudding met frambozenjam en munt. Met deze recepten start je de dag zeker weten goed! Daarnaast kan je chiazaad ook fijnmalen in een vijzel of in een keukenmachine en toevoegen aan je broodbeslag, smoothie of havermoutpap. Zeker het proberen waard: pistache overnight oats met frambozen en chiazaad.
Zin om te bakken? Chiazaad is zeer geschikt als veganistisch alternatief voor bijvoorbeeld ei. Hierdoor kan je alsnog die lekkere cakes, muffins en koeken bakken zonder ei toe te voegen. Zo zijn deze chiazaadrepen met hazelnoten en gedroogd fruit een heerlijk tussendoortje en ze zijn ook nog eens zo gemaakt.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment