Gebakken Kaneel Peren2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gebakken kaneelperen

Deze warme gebakken peren met kaneel en ahornsiroop zijn het perfecte dessert voor koude herfst- en winterdagen. Ze worden geserveerd met luchtige mascarpone en een saus van bebogeenpasta, walnoten en zeezout.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gebakken kaneelperen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verhit de roomboter in een koekenpan, voeg de kaneelsuiker en ahornsiroop toe en meng goed. Bestrijk beiden kanten van de peren met de kaneelsaus. Plaats de peren met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Bak voor 25 min.
2
Klop de mascarpone met de vanillesuiker los in een kom. Hak de walnoten grof en rooster kort in een droge pan. Meng met de bebogeenpasta , kaneel en grof zeezout tot een warme karamelsaus.
3
Serveer de warme peren met een lepel mascarpone en de walnoten-karamelsaus.

Bakken en koken met peer

Of je nu een zoet of hartig gerecht gaat maken, peren zijn super veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op, van koken tot bakken. Een verrassend voorgerecht, klassiek hoofdgerecht of herfstig toetje, je maakt er je tafelgenoten vast en zeker blij mee.

Deze gebakken kaneelperen zijn een perfect voorbeeld van een makkelijk dessert met peren. Je kan met peren ook heerlijke baksels maken. Lekker na een diner, maar ook voor ’s middags bij de koffie. Gebruik bijvoorbeeld peer in een cake, taart of crumble. Zoals deze vegan perencrumble. Je kunt peren ook perfect combineren met appel, speculaaskruiden en bijvoorbeeld karamel. Ook deze bladerdeeghapjes met peer zijn favoriet. Heerlijk zoet van smaak en zo klaar! Of ga voor deze . De zachte structuur van de peer zorgt voor extra smeuïgheid en een subtiel zoete smaak.

In de herfst en winter zijn klassieke stoofperen een geliefd gerecht bij velen. En dat is niet zo gek! Ook wij zijn helemaal fan. De stoofperen worden langzaam gegaard in rode wijn, kaneel en kruidnagel. Hierdoor krijgen ze een mooie, rode kleur en een volle smaak. Perfect als bijgerecht tijdens de feestdagen. Of bij een herfstig diner. Je kunt peren ook gebruiken als toevoeging aan een salade. Een bekende combinatie is bijvoorbeeld peer met blauwe kaas, walnoten en honing. Het geeft je salade direct een unieke smaak.

Zo zie je maar, peren zijn op allerlei verschillende manieren te gebruiken. Het perenseizoen is best lang, van september tot en met juni, dus je kunt maandenlang aan de slag met de lekkerste recepten met peer. Welke ga jij als eerste uitproberen?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via