Deze bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer kan je serveren als feestelijk dessert na een uitgebreid diner. Of gewoon bij de koffie of thee. De peren worden zacht gestoofd in een siroop met kaneel en steranijs, gevuld met een walnotenvulling en gebakken op bladerdeeg. Een vleugje poedersuiker eroverheen en je bladerdeeghapjes zijn klaar om gegeten te worden!
Bladerdeeg is een ontzettend veelzijdig ingrediënt, je kan er van alles mee maken. Van hartige borrelsnacks tot zoete hapjes. Of je nu aan de slag gaat voor een feestje of zelf gewoon zin hebt in een snelle snack. Succes gegarandeerd.
Deze bladerdeeghapjes met peer zijn het perfecte voorbeeld van een zoet bladerdeeghapje. Ze zijn smaakvol en ook nog eens in een mum van tijd gemaakt. De combinatie van peer, steranijs en kaneelstokjes maken het een ideaal recept voor een herfstachtige dag. Net als de appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel. Eet ze het liefst dezelfde dag nog op, want versgebakken zijn ze het lekkerst. Maar geloof ons, dat is absoluut geen probleem!
Een ander lekker recept met bladerdeeg is de Franse tarte tatin. Niet zoveel tijd? Ga dan voor onze snelle tarte tatin met peer en kaneel. De klassieke Franse tarte tatin is een ‘appeltaart op z’n kop’, maar ook met peer is het een heerlijk dessert of gebakje. De peren worden eerst in karamel gebakken en daarna bedekt met een laag bladerdeeg. Zodra hij uit de oven komt keer je hem na het afkoelen om, zodat de peren bovenop liggen. Daaroverheen komt een mengsel van rozijnen, vanille en kaneel. Als je eens verrassend uit wil pakken is deze bieten tarte tatin met mascarponeroom en chocoladesaus een echte aanrader. Anders dan anders en de perfecte afsluiting van een uitgebreid diner.
Zo zie je maar, bladerdeeg is een ideaal basisingrediënt voor allerlei zoete hapjes. Of je nu kiest voor een snelle variant of eentje die wat meer werk kost. Met welk recept ga jij aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment