Bladerdeeghapjes Met Peer3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bladerdeeghapjes met peer

Deze bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer kan je serveren als feestelijk dessert na een uitgebreid diner. Of gewoon bij de koffie of thee. De peren worden zacht gestoofd in een siroop met kaneel en steranijs, gevuld met een walnotenvulling en gebakken op bladerdeeg. Een vleugje poedersuiker eroverheen en je bladerdeeghapjes zijn klaar om gegeten te worden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Bladerdeeghapjes met peer

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Breng in een pannetje het water met de steranijs, kaneelstokjes en het vanille-extract aan de kook. Leg de peren erin en laat 15 min. zachtjes koken tot ze iets zachter zijn.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Haal de peren uit het vocht en laat uitlekken. Bewaar de siroop. Hak de walnoten fijn en meng met de ahornsiroop en kaneel tot een plakkerige vulling.
3
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul elke halve peer met het walnotenmengsel en leg met de snijkant naar beneden op het midden van een plakje bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg langs de peer in. Strijk met een kwastje wat van de ingekookte siroop over het bladerdeeg en de peer.
4
Bak 20–25 min. in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Zoete gerechten met bladerdeeg

Bladerdeeg is een ontzettend veelzijdig ingrediënt, je kan er van alles mee maken. Van hartige borrelsnacks tot zoete hapjes. Of je nu aan de slag gaat voor een feestje of zelf gewoon zin hebt in een snelle snack. Succes gegarandeerd.

Deze bladerdeeghapjes met peer zijn het perfecte voorbeeld van een zoet bladerdeeghapje. Ze zijn smaakvol en ook nog eens in een mum van tijd gemaakt. De combinatie van peer, steranijs en kaneelstokjes maken het een ideaal recept voor een herfstachtige dag. Net als de appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel. Eet ze het liefst dezelfde dag nog op, want versgebakken zijn ze het lekkerst. Maar geloof ons, dat is absoluut geen probleem!

Een ander lekker recept met bladerdeeg is de Franse tarte tatin. Niet zoveel tijd? Ga dan voor onze snelle tarte tatin met peer en kaneel. De klassieke Franse tarte tatin is een ‘appeltaart op z’n kop’, maar ook met peer is het een heerlijk dessert of gebakje. De peren worden eerst in karamel gebakken en daarna bedekt met een laag bladerdeeg. Zodra hij uit de oven komt keer je hem na het afkoelen om, zodat de peren bovenop liggen. Daaroverheen komt een mengsel van rozijnen, vanille en kaneel. Als je eens verrassend uit wil pakken is deze bieten tarte tatin met mascarponeroom en chocoladesaus een echte aanrader. Anders dan anders en de perfecte afsluiting van een uitgebreid diner.

Zo zie je maar, bladerdeeg is een ideaal basisingrediënt voor allerlei zoete hapjes. Of je nu kiest voor een snelle variant of eentje die wat meer werk kost. Met welk recept ga jij aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via