In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kanelbullar met kandijsuiker

Kanelbullar zijn Zweedse kaneelbroodjes die zich kenmerken door de kardemom kruiden in het deeg. Door de koek en speculaas kruiden krijgt deze klassieker een heerlijke kruidige smaak. Dit recept bevat makkelijke kant-en-klare croissant deeg, maar je kan natuurlijk ook je eigen deeg maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept kanelbullar met kandijsuiker

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
12 min
Totale tijd
22 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het croissantdeeg uit en druk de randen aan. Smelt de roomboter in een pan.
2
Meng de kokosbloesemsuiker, Verstegen Mix voor Koek & Speculaas en kardemom. Verdeel ¾ van de roomboter over het deeg en strooi het suikermengsel over de boter. Vouw 1/3 van het deeg naar binnen (de korte kant) en vouw daarna aan de andere kant 1/3 van het deeg eroverheen. Snijd in slierten van 3 cm dikte. Twist de slierten tot een kronkel en rol op tot een cirkel. Druk de uiteinden goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de overige boter en bak 12 min. in de oven.
3
Haal de kanelbullar uit de oven en verdeel de kandijsuiker eroverheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via