Deze crumble met appel, nectarine en een luchtige meringue topping is het perfecte dessert voor wie houdt van verschillende smaken: zoet en fris fruit onder een kruimelige laag, afgewerkt met een zachte wolk van meringue. Dat klinkt toch hemels?
Het Nederlandse appelplukseizoen begint eind augustus/begin september tot en met oktober. Dit seizoen zijn de appels op hun best. Van knapperig zuur tot zachter en zoet, er zijn tal van soorten appels te vinden. Denk aan de Jazz appel, die zoet, knapperig en sappig is), en de Kanzi appel, een heerlijke appel gewoon als tussendoortje of in een salade. Buiten ons land heb je ook heerlijk appels waar we graag van genieten. Denk aan de Pink Lady, een knapperige, roze appel die geliefd is door zijn zoete smaak en stevige structuur, en Granny Smith is weer een zure appel en valt op door zijn felgroene kleur! Deze appel is perfect om te verwerken in een salade recept, omdat hij niet snel verkleurt. Probeer bijvoorbeeld deze rollade uit de slowcooker met sinaasappel-rozemarijnsaus en Granny Smith. Een heerlijk slowcooker recept boordevol smaak!
Waar het appelseizoen van augustus tot en met oktober loopt, loopt het seizoen van nectarines ongeveer van mei tot en met oktober. In de zomerperiode zijn de nectarines het lekkerst en meest sappig, zeker in juli en augustus. Nectarines hebben een zoete smaak, vergelijkbaar met de perzik, maar hebben een wat steviger vruchtvlees en een verfrissend zuurtje. Ze zijn heerlijk om te grillen, want de zoete smaken komen dan nóg meer naar voren. Ook is het lekker om te verwerken in een salade, in desserts en smoothies, of zelfs in hartige gerechten zoals met gegrild vlees of vis. Combineer het bijvoorbeeld met geitenkaas, walnoten of andere groenten en maak er een salade van. Denk aan deze parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas of lekkere piri piri drumsticks met gegrilde nectarines.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment