Appel Nectarine Crumble Met Meringue2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appel nectarine crumble met meringue

Deze crumble met appel, nectarine en een luchtige meringue topping is het perfecte dessert voor wie houdt van verschillende smaken: zoet en fris fruit onder een kruimelige laag, afgewerkt met een zachte wolk van meringue. Dat klinkt toch hemels?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Appel nectarine crumble met meringue

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snijd de appel en nectarine in halve schijfjes. Verhit 15 gr ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de appel, nectarine, kaneelsuiker en het citroensap 5 min. tot het iets zachter is. Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal.
2
Snijd de overige koude ongezouten roomboter in blokjes. Meng in een kom de bloem, overige ongezouten roomboter, lichtbruine basterdsuiker, kaneel en een snufje zout. Wrijf zachtjes met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimelige deeg over het fruit en bak 30 min. in de oven tot goudbruin.
3
Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom met behulp van een handmixer. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken. Klop maïzena en vanille-extract er zachtjes doorheen.
4
Haal de crumble uit de oven en schep de meringue er bovenop. Gebruik de gasbrander om voorzichtig de meringue bruin te kleuren. Houd voldoende afstand en zet de gasbrander op de zachtste stand. Geen gasbrander in huis? Zet de crumble met meringue 5 min. terug in de oven onder de grill tot de meringue lichtbruin kleurt. Serveer direct.

De lekkerste recepten met appels

Het Nederlandse appelplukseizoen begint eind augustus/begin september tot en met oktober. Dit seizoen zijn de appels op hun best. Van knapperig zuur tot zachter en zoet, er zijn tal van soorten appels te vinden. Denk aan de Jazz appel, die zoet, knapperig en sappig is), en de Kanzi appel, een heerlijke appel gewoon als tussendoortje of in een salade. Buiten ons land heb je ook heerlijk appels waar we graag van genieten. Denk aan de Pink Lady, een knapperige, roze appel die geliefd is door zijn zoete smaak en stevige structuur, en Granny Smith is weer een zure appel en valt op door zijn felgroene kleur! Deze appel is perfect om te verwerken in een salade recept, omdat hij niet snel verkleurt. Probeer bijvoorbeeld deze rollade uit de slowcooker met sinaasappel-rozemarijnsaus en Granny Smith. Een heerlijk slowcooker recept boordevol smaak!

Heerlijke gerechten met nectarines

Waar het appelseizoen van augustus tot en met oktober loopt, loopt het seizoen van nectarines ongeveer van mei tot en met oktober. In de zomerperiode zijn de nectarines het lekkerst en meest sappig, zeker in juli en augustus. Nectarines hebben een zoete smaak, vergelijkbaar met de perzik, maar hebben een wat steviger vruchtvlees en een verfrissend zuurtje. Ze zijn heerlijk om te grillen, want de zoete smaken komen dan nóg meer naar voren. Ook is het lekker om te verwerken in een salade, in desserts en smoothies, of zelfs in hartige gerechten zoals met gegrild vlees of vis. Combineer het bijvoorbeeld met geitenkaas, walnoten of andere groenten en maak er een salade van. Denk aan deze parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas of lekkere piri piri drumsticks met gegrilde nectarines.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via