In samenwerking met:
Klassieke Appeltaart Met Kaneel 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Klassieke appeltaart met kaneel

Een klassieker met een moderne twist! De friszoete Kanzi appels in combinatie met de warme smaken van Verstegen Kaneel en rozijnen krijgen een knapperig jasje van het deeg. De Blue Band Heerlijk Romig zorgt voor een smeuïg deeg zonder zuivel te gebruiken. Pure verwennerij, maar dan geheel plantaardig!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Klassieke appeltaart met kaneel

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 50min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Mix 300 gr Blue Band Heerlijk Romig, tarwebloem, 150 gr suiker en het bakpoeder in de keukenmachine of met behulp van een handmixer tot een stevig deeg. Pak het deeg in plastic folie en laat dit 30 min. rusten in de koelkast.
2
Wel ondertussen de rozijnen gedurende 10 min. in lauw water. Schil de Kanzi appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken van 2 cm. Meng de appelblokjes met de Verstegen Kaneel gemalen, rozijnen en 30 gr suiker.
3
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de vorm in met 15 gr Blue Band Heerlijk Romig. Rol het deeg uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 5 mm en verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en zijkant van de springvorm. Snijd het overige deeg in repen van 2 cm breed.
4
Verdeel het appelmengsel over het deeg en leg de repen deeg in een ruitpatroon over de appelvulling.
5
Smelt de overige Blue Band Heerlijk Romig in een pan. Strijk de gesmolten Blue Band Heerlijk Romig met behulp van een kwast over het deeg. Bak de appeltaart 50 min. in de oven gaar en goudbruin.
6
Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een pan. Haal de appeltaart uit de oven en strijk de abrikozenjam met behulp van een kwast over de bovenkant van de appeltaart. Laat de appeltaart 45 min. afkoelen voor serveren.

Serveertip: lekker met een toef opgeklopte Blue Band Finesse 31%. 

Heerlijke bakrecepten met appel 

Met een friszoete en knapperige smaak zijn appels heerlijk om uit het vuistje te eten als een gezond tussendoortje, maar het is ook zeker geschikt om te verwerken in diverse gerechten, denk aan een frisse salade recept of een lekker bakrecept. Zo is een klassieke appeltaart altijd een goed idee om te maken wanneer je een lekker baksel wilt maken. Appeltaart is lekker als dessert na het avondeten met een bolletje ijs, maar ook altijd een goed idee om te serveren bij de koffie of thee. Wil je eens wat anders proberen dan een klassieke appeltaart? We hebben nog genoeg heerlijke bakrecepten met appel in de hoofdrol voor je op Eatertainment!  

Ga bijvoorbeeld eens voor deze appel karamel cake. Een heerlijke traktatie van cake met zachte stukjes appel en een zoete karamelsaus on top. Het makkelijke recept is eenvoudig om te maken, maar de eenvoud maakt het juist lekker. Kan je niet kiezen tussen muffins en appeltaart? Combineer het en ga voor appeltaartmuffins! De herkenbare ingrediënten van een klassieke appeltaart worden verwerkt in kleine muffins. Ideaal om mee te nemen als lekker tussendoortje of om te serveren als lekkernij bij een hartverwarmend drankje.  

Naast baksels kan je met appels ook andere verrassende gerechten maken. Denk aan deze appeldonuts met speculoos. De appelringen met een laagje speculoos worden omwikkeld met reepjes taartdeeg en bestrooid met kaneelsuiker. Vervolgens worden de appeldonuts knapperig gebakken in de oven. Dit lekkere recept maak je met maar 5 ingrediënten en schuif je na 15 minuten bereiden de oven in. Perfect voor als je geen zin hebt om uren te bakken! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?