

Luchtige kokos cheesecake mousse, frisse compote van rood fruit en eenvoudig om te maken. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Met een basis van roomkaas, kokosmelk en slagroom is de kokos cheesecake mousse makkelijk om te maken. Door het te serveren in een glas met een bodem van bastognekoekjes en kokosrasp en de rode bessen en muntblaadjes on top krijg je een feestelijk dessert. Perfect als afsluiter van het kerstdiner!
Denk je aan kokos, dan denk je aan een tropisch oord. Zo’n plek aan een hagelwit strand met een helderblauwe zee waar jij op het ligbedje in de stralende zon geniet van een frisse kokosnoot. Het gevoel dat je dan krijgt, roep je op wanneer je aan de slag gaat met desserts & gebak met kokos! Kokos zorgt namelijk voor een lekkere, tropische twist aan je creaties. Er zijn verschillende manieren om kokos te verwerken. Zo kan je aan de slag gaan met kokosmelk, geraspte kokos, kokoslikeur of een kokosblok gebruiken. Zo gaan we in deze kokos cheesecake mousse voor Mae Ploy kokosmelk in de mousse en toppen we het geheel af met wat kokosrasp. Voeg daar rode bessen en muntblaadjes aan toe voor een kleurrijke finishing touch én een friszure toevoeging en je hebt een goddelijk toetje.
Een ander heerlijk recept waarbij we kokosmelk gebruiken, is deze citroen kokoscake. De cake is goed smeuïg van structuur, fris van smaak dankzij de citroen en romig door de toevoeging van de kokosmelk van Mae Ploy. De kokosmelk van Mae Ploy wordt namelijk niet aangelegd met water, wat zorgt voor een romig effect. Dat merk je bij iedere hap van deze cake! De cake zelf toppen we af met wat schijfjes citroen en kokosrasp om er een tropisch spektakel van te maken. Heerlijk om te serveren bij een kopje koffie of thee, of om te maken op de zondag als lekkernij!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment