In samenwerking met:
Kokos Cheesecake Met Rood Fruit Compote3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kokos cheesecake mousse met rood fruit compote

Luchtige kokos cheesecake mousse, frisse compote van rood fruit en eenvoudig om te maken. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Met een basis van roomkaas, kokosmelk en slagroom is de kokos cheesecake mousse makkelijk om te maken. Door het te serveren in een glas met een bodem van bastognekoekjes en kokosrasp en de rode bessen en muntblaadjes on top krijg je een feestelijk dessert. Perfect als afsluiter van het kerstdiner!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kokos cheesecake mousse met rood fruit compote

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Klop de slagroom stijf met behulp van een handmixer of garde en zet koud. Meng in een andere kom de Mae Ploy kokosmelk, roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Spatel de slagroom voorzichtig door het kokos-roomkaasmengsel tot een luchtige mousse. Schep de mousse in een spuitzak met spuitmondje en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
2
Verwarm ondertussen het rode fruit met citroensap en kristalsuiker in een pan. Laat 5-10 min. zachtjes koken tot een compote. Laat afkoelen.
3
Verkruimel de bastogne koekjes en verdeel over de bodem van de glazen. Spuit de kokosmousse over de koekjesbodem. Verdeel de compote over de mousse en garneer met kokosrasp, rode bessen en muntblaadjes.

Heerlijke desserts & gebak met kokos 

Denk je aan kokos, dan denk je aan een tropisch oord. Zo’n plek aan een hagelwit strand met een helderblauwe zee waar jij op het ligbedje in de stralende zon geniet van een frisse kokosnoot. Het gevoel dat je dan krijgt, roep je op wanneer je aan de slag gaat met desserts & gebak met kokos! Kokos zorgt namelijk voor een lekkere, tropische twist aan je creaties. Er zijn verschillende manieren om kokos te verwerken. Zo kan je aan de slag gaan met kokosmelk, geraspte kokos, kokoslikeur of een kokosblok gebruiken. Zo gaan we in deze kokos cheesecake mousse voor Mae Ploy kokosmelk in de mousse en toppen we het geheel af met wat kokosrasp. Voeg daar rode bessen en muntblaadjes aan toe voor een kleurrijke finishing touch én een friszure toevoeging en je hebt een goddelijk toetje.

Een ander heerlijk recept waarbij we kokosmelk gebruiken, is deze citroen kokoscake. De cake is goed smeuïg van structuur, fris van smaak dankzij de citroen en romig door de toevoeging van de kokosmelk van Mae Ploy. De kokosmelk van Mae Ploy wordt namelijk niet aangelegd met water, wat zorgt voor een romig effect. Dat merk je bij iedere hap van deze cake! De cake zelf toppen we af met wat schijfjes citroen en kokosrasp om er een tropisch spektakel van te maken. Heerlijk om te serveren bij een kopje koffie of thee, of om te maken op de zondag als lekkernij!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?