In samenwerking met:
Tompouce Frambozen Mini's 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tompouce frambozen mini’s

Deze tompouce frambozen mini’s zijn de ideale variant van een tompouce cake. Met deze mini’s combineer je de klassieke smaak van tompouce met cake, framboos en slagroom. Perfect voor bij de koffie of als je zin hebt in iets zoets.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Tompouce frambozen mini’s

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet de cakevorm in met bakspray.
2
Klop de boter in een beslagkom met een mixer zacht en romig. Voeg de eieren, de cakemix en 20 ml water toe. Mix 1 min. op de laagste snelheid. Mix 2 min. op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag.
3
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 45 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in de lengte doormidden zodat je twee cakeplakken krijgt. Let op: de gladde kant (die onder in het cakeblik heeft gezeten) wordt de bovenkant van de tompoucecake!
4
Start met de banketbakkersroom zodra de cake goed afgekoeld is. Voeg de mix voor banketbakkersroom toe aan de koude melk. Mix 1 min. op de laagste snelheid. Mix 2 min. op de hoogste snelheid tot een luchtig banketbakkersroom. Smeer de room uit over de onderste plak van de cake me plaats in de koeling. Houd de gladde bovenkant apart.
5
Voeg 12 ml heet water toe aan de glazuurmix en mix met een mixer met gardes 2 min. op hoge snelheid totdat alle kleurstof opgelost is.
6
Haal de onderkant van de Tompoucecake met de banketbakkersroom uit de koeling en plaats de gladde bovenkant erop. Snijd de cake in 9 blokjes. Schep het glazuur boven op de mini cakes en verdeel gelijkmatig met behulp van een mes. Laat de cake 30 min. in de koeling afkoelen, zodat het glazuur kan drogen.
7
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Hak de pistachenoten fijn. Schep de slagroom in een spuitzak met mondje en spuit op elke mini cake een toef slagroom. Decoreer met de frambozen en pistachenoten.

Tip: vervang het roze glazuur door oranje glazuur voor een Koningsdag-traktatie! Doordat de cakejes klein zijn, zijn ze ideaal om uit te delen aan vrienden en familie.

De lekkerste gebakjes om uit te delen

Komt er visite langs of wil je trakteren op werk voor je verjaardag? Ga aan de slag met de lekkerste gebakjes! Klein is namelijk fijn en ideaal om uit te delen voor bij de koffie of thee. Zo zijn de tompouce frambozen mini’s perfect voor zo’n gelegenheid. Er is voor iedereen een kleine lekkernij om van te genieten. Of wat dacht je van deze salted caramel mini cheesecakes? Met een bodem van speculoos koekjes, een romige cheesecakevulling en lekkere karamelsaus, toefjes slagroom en chocoladepretzels is dit gebakje een waar feestje. Ook lekker zijn deze pistache mini cheesecakjes. Deze kleine cheesecakes zijn romig, nootachtig en hebben een knapperige bodem van lotus koekjes. De luchtige botercrème, pistache en frambozen als topping maken het geheel compleet. Iets luxe maken? Ga voor mini-taartjes limoen en mini-taartjes karamel-zeezout. Zo kan je visite kiezen tussen een fris taartje en een wat zwaarder taartje.

Cupcakes, muffins en koekjes zijn ook perfect om bij koffie of thee te serveren! Deze chocolate chip cupcakes zijn een aanrader. De cupcakes hebben een naturel smaak, maar de botercrème met chocolate chips zorgen voor een heerlijke smaak. Liever een knapperig koekje? Ga voor deze lemon curd koekjes. Een klassiek koekje als zandkoekje of bastogne is altijd lekker, maar met deze lemon curd koekjes zet je zeker iets verrassends op tafel! De koekjes zijn lekker zoet met een vleugje zuur.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via