In samenwerking met:
Crispy Pistache Appeltaart Met Koek & Speculaas 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crispy pistache appeltaart met koek en speculaas

Een lichtgekruide appeltaart met een knapperig randje! De basis van de appeltaart bestaat uit filodeeg, gebakken in een mengsel van koek en speculaas. Door Blue Band Heerlijk Romig te gebruiken, is de taart lekker romig. Voeg daar Verstegen Koek & Speculaas aan toe voor een warme smaak, Kanzi appels voor een friszoet effect en top het geheel af met sinaasappel en pistachenoten voor een verrassende twist. Het resultaat? Een heerlijke appeltaart die knispert bij elke hap!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crispy pistache appeltaart met koek en speculaas

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de Blue Band Heerlijk Romig en Verstegen Specerijenmix voor Koek & Speculaas langzaam smelten in een pan.
2
Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer in met wat kruidenmengsel.
3
Leg 1/3 van de filodeeg plakken horizontaal trapsgewijs over elkaar en smeer in met wat kruidenmengsel. Vouw het filodeeg in de lengte trapsgewijs als een harmonica. Leg in het midden van de springvorm als een roosje. Herhaal het vouwen met de overige filodeeg en vouw de harmonica’s om het middelste roosje zodat de bakvorm goed gevuld is.
4
Snijd de appels in parten en in dunne plakken. Snijd het klokhuis ervan af. Steek de appelplakjes tussen de filodeeg lagen. Plaats de filodeeg appeltaart 35 min. in de voorverwarmde oven.
5
Verwarm ondertussen de suiker, ahornsiroop en water in een pan. Breng aan de kook en laat 4 min. zacht inkoken. Verdeel het suikerwater direct over de appeltaart wanneer deze uit de oven komt.
6
Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en hak de pistachenoten grof. Verdeel over de appeltaart en serveer direct.

Serveertip: lekker met een toef opgeklopte Blue Band Finesse 31%. 

Heerlijke gerechten voor ieder moment, maar dan geheel vegan!  

Lekker eten hoeft geen zuivel te bevatten! Ook zonder dierlijke producten tover je de lekkerste recepten op tafel. Of het nu gaat om een ovenschotel, romige risotto recept of eem makkelijk baksel. Zo is het recept van de crispy pistache appeltaart met koek en speculaas kruiden geheel vegan. De combinatie van Blue Band Heerlijk Romig, Verstegen Specerijenmix en friszoete Kanzi appels maken de taart compleet! Meer op zoek naar een dessert? Ga dan voor deze pistache tiramisu. Met 20 minuten van je tijd maak je al deze smaakvolle, plantaardige tramisu. Of ga voor een (oranje) tompouce! Met dit recept is het maken van je eigen tompouce een fluitje van een cent. En dat geheel plantaardig! 

Naast desserts en baksels kan je ook recepten voor het avondeten gemakkelijk vegan bereiden. Zo is deze romige paddenstoelen Stroganoff met pasta heerlijk om te maken. Zeker op een regenachtige herfstdag, dan schreeuwt je lijf om een bord met comfort food. Ook fijn: in 20 minuten is het romige pasta recept al gemaakt. Deze Hollandse bospaddenstoelen risotto met geroosterde hazelnoot en salie is een ander voorbeeld van een heerlijk plantaardig recept.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?