Kip Souvlaki Met Tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip souvlaki met tzatziki

Souvlaki is één van de oudste ‘fastfood’ recepten uit de Griekse keuken. Het bestaat uit een spies van vlees (vaak varkensvlees of kip) dat wordt gegrild boven houtvuur. Daardoor krijgt het vlees een heerlijke, rokerige smaak. De Grieken serveren het traditioneel vaak op een pita, zonder de spies. De spies wordt dus eigenlijk alleen gebruikt voor de bereiding. Wil je de souvlaki helemaal compleet maken? Serveer het dan met deze zelfgemaakte tzatziki. Gegarandeerd genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kip souvlaki met tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en hak fijn. Pel de rode ui, snipper de helft en snijd de andere helft in halve ringen. Pluk de blaadjes oregano en hak fijn. Pers het sap uit de citroen.
2
Meng de kipfilet, knoflook, gesnipperde rode ui, oregano, citroensap, paprikapoeder en 1/2 van de olijfolie. Laat minimaal 30 min. marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Spies de kipfilet op de satéprikkers. Gril de spiesen 3 min. per kant en plaats op een ovenrooster met bakpapier. Gaar de spiesen 10 min. in de oven.
4
Snijd intussen de little gem in dunne reepjes. Snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
5
Meng de little gem, komkommer, cherrytomaten en rode ui ringen met de rest van de olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.
6
Verwarm de laatste 3 min. het flatbread mee in de oven.
7
Serveer de spiesen met de salade, flatbread en tzatziki.

Kip souvlaki: wat is het en waar komt het vandaan?

Kip souvlaki is een heerlijk gerecht uit de Griekse keuken. Het bestaat uit stukjes kipfilet die gemarineerd zijn in olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden zoals oregano en tijm. De gemarineerde kip wordt vervolgens gegrild op spiesjes en geserveerd met pita-brood, tzatziki-saus en groenten zoals tomaat, ui en sla. Souvlaki is een traditioneel Grieks gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Griekenland en op de eilanden van de Middellandse Zee. Het wordt vaak geserveerd als streetfood en is populair als snelle en voedzame maaltijd. Wil je een andere souvlaki variant proberen? Ga voor deze Griekse souvlaki van varkenshaas of kies voor vis souvlaki.

Gerechten uit de Griekse keuken

De Griekse keuken is rijk aan smaken, kleuren en geuren, en staat bekend om zijn verse ingrediënten en Mediterrane invloeden. Er zijn tal van gerechten die tot de Griekse specialiteiten behoren, waaronder moussaka, souvlaki, dolmades, tzatziki, feta, spanakopita, gyros en baklava.

Moussaka is een ovenschotel gemaakt van aardappelen, aubergines, gehakt, tomatensaus en bechamelsaus. En heb je al eens zelf tzatziki gemaakt of bifteki? Gyros mag natuurlijk niet ontbreken en is misschien wel één van de meest bekende Griekse gerechten die er is. Het bestaat uit gegrild vlees, zoals kip of varkensvlees, geserveerd met pita-brood en groenten.

Baklava is een zoet gebakje van filodeeg gevuld met noten en gedrenkt in honing en suikersiroop. Griekse specialiteiten worden vaak geserveerd met vers brood, olijven, en een glas ouzo, een anijsdrankje. De Griekse keuken is een van de oudste ter wereld en heeft invloeden uit verschillende culturen, waaronder de Romeinse en Ottomaanse keuken. Kies voor variatie en geef antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via