griekse souvlaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Griekse souvlaki van varkenshaas met fetasaus

Souvlaki en feta zijn beide producten die we kennen uit de Griekse keuken. Maar heb je er wel eens aan gedacht om ze samen te voegen? De warm kruidige smaak van de souvlaki combineert namelijk heerlijk met de licht-zure romigheid van de feta die we in dit recept verwerken tot een saus voor over de souvlaki.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept griekse souvlaki van varkenshaas met fetasaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 3 cm. Pel en snipper de knoflook fijn en pers de citroen uit.
2
Meng de varkenshaas met de knoflook, citroensap, olijfolie en oregano en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren (langer mag ook) en verdeel het daarna over 2 grote vleesspiezen.
3
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd de paprika grof in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm.
4
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei de spiezen aan alle kanten dicht. Haal de spiezen uit de pan en plaats in een ovenschaal samen met de plakken aubergine, stukken paprika en de ui. Voeg naar smaak peper en zout toe. Plaats de souvlaki en groenten in de oven voor ongeveer 8-12 min. totdat het vlees net gaar is.
5
Halveer ondertussen de krieltjes en kook deze in ongeveer 12 min. gaar. Verwarm voor de fetasaus de kookroom met het water in een pan. Verkruimel de feta en laat deze langzaam smelten in de room. Voeg naar smaak peper en zout toe.
6
Giet de krieltjes af, haal het vlees en groenten uit de oven. Serveer het vlees met de fetasaus.

Wat is (Griekse) Souvlaki en wat betekent het?

De naam souvlaki komt terug in de betekenis van het woord. Souvlaki betekent namelijk spiesje. Maar wat is souvlaki? Souvlaki is een spies met daaraan blokjes gemarineerd vlees.

Welk vlees kan ik gebruiken voor Souvlaki?

Voor souvlaki kan je verschillende soorten vlees gebruiken. Welk vlees je voor souvlaki gebruikt kan je dus zelf bepalen. Je kan hiervoor kiezen uit kip, lam of varken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via