Vis souvlaki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Vis souvlaki

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Boen de aardappels schoon, snijd ze in parten. Kook de aardappels in 12-15 min. beetgaar.
2
Pel de ui en hak fijn. Voeg toe aan een kommetje, schenk de rode wijnazijn erbij en hak de peterselie en de helft van de dille fijn. Rasp de helft van de citroen boven het kommetje. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
3
Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en schenk de rode ui dressing over de aardappels en schep om. Doe de deksel op de pan en laat droogstomen.
4
Snijd de verschillende soorten vis in stukken van 2 cm.
5
Hak de rest van de dille fijn en kneus de peperkorrels. Meng in een kommetje de olijfolie, dille en peperkorrels. Rasp de rest van de citroen boven het kommetje en pers het sap erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
6
Schenk het citroen-olijfoliemengsel in een diep bord en leg de stukken vis er in. Laat 5 min. marineren. Bewaar het mengsel.
7
Rijg de stukken vis op de spiezen. Grill ze 5-7 min. in een hete grillpan, draai ze regelmatig tijdens het bakken zodat er aan alle kanten een streepje ontstaat. Vet de grillpan eventueel in met wat olijfolie, dat helpt tegen het aanbakken van de vis.
8
Schenk het olijfoliemengsel over de spiezen en serveer met de aardappelsalade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via