klassieke brownies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Klassieke brownies

Trakteren voor je verjaardag, je nieuwe collega’s of gewoon omdat je er zin in hebt? Met brownies volgens klassiek recept zit je altijd goed. De smeuïge binnenkant en de licht crunchy buitenkant maakt ze onweerstaanbaar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept klassieke brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 40min
Totale tijd
1u 55min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
2
Doe de eieren met de eidooier, kristalsuiker, donkerbruine basterdsuiker, zout en vanille-extract in de mengkom van je keukenmachine en mix 5 min. tot een egaal mengsel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en mix 2 min. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en mix 2 min. tot een egaal beslag.
3
Leg twee vellen aluminiumfolie kruiselings over elkaar in een bakvorm. Vet de folie in met een dun laagje bakspray. Stort het beslag uit in de bakvorm en plaats 40 min. in de oven.
4
Haal de brownies uit de oven en plaats het bakblik op een rekje. Laat volledig afkoelen tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt.
5
Gebruik de vellen aluminiumfolie om de brownies uit hun vorm te tillen en snijd op een snijplank in 12 stukken.

Tip: bestrooi de brownies na het bakken met wat grof zeezout.

De leukste variaties op de klassieke brownie

De klassieke brownie zoals in dit recept kan je natuurlijk als basis gebruiken voor ontzettend veel andere, verschillende brownie recepten. Je kan jouw favoriete toppings toevoegen aan de brownie, zoals slagroom of rood fruit. Maar ook kan je het hele recept aanpassen en in de brownie zelf al verschillende lekkernijen toevoegen. Wij zetten een aantal van onze favoriete brownie recepten voor je op een rijtje!

Espresso Martini brownies

Is een Espresso Martini ook één van jouw favoriete cocktails? Dan moet je deze Espresso Martini brownies proberen! De brownie is lekker smeuïg met daarbovenop een heerlijke frosting waar Kahlua in verwerkt wordt. Iedere hap doet je denken aan jouw favoriete cocktail!

S’mores brownies

S’mores, het typische Amerikaanse ‘gebakje’, is de perfecte afsluiter van een gezellige barbecue. Maar wat dacht je ervan om dit te combineren met een brownie? Als je de s’mores brownies eenmaal op hebt kan je niet meer stoppen ervan te snoepen! Ze bestaan uit een knapperige bodem, een smeuïge binnenkant en een soort gekarameliseerde meringue on top.

Glutenvrije Toblerone brownie

Ben je op zoek naar een lekker glutenvrij tussendoortje? Probeer eens deze glutenvrije Toblerone brownie. Je maakt ze met amandelmeel, roomboter, chocolade, amandelen, basterdsuiker, eieren, cacaopoeder, bakpoeder en naturlijk Toblerone. Helemaal geen gekke ingrediënten en na 25 minuten voorbereiding schuif je de brownie de oven in. Daarna kan het genieten beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?