Espresso Martini Brownies 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Espresso Martini brownies

De welbekende Espresso Martini cocktail, maar dan verwerkt in een goddelijke brownie! Geloof ons wanneer we zeggen dat je deze brownie móet proberen. Een smeuïg gebakje met daarop een heerlijke frosting met wat Kahlua erin. Elke hap doet je denken aan deze fantastische cocktail, onwijs lekker dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept espresso martini brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
2u 15min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2
Smelt de pure chocolade samen met 175 gr roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Haal van de warmtebron en voeg de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker toe. Mix met een garde totdat alle suiker door het mengsel is opgenomen. Voeg de eieren en oploskoffie toe en mix opnieuw totdat alles is opgenomen.
3
Voeg de bloem, cacaopoeder en het zout toe aan het mengsel. Spatel voorzichtig door elkaar totdat alles goed is gemengd. Verdeel het beslag over de bakvorm en schuif voor 30 min. in het midden van de oven. Laat 45 min. afkoelen in de vorm. Haal hem uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster.
4
Doe voor de frosting de overige zachte ongezouten roomboter samen met de Kahlua in een kom en mix 1 min. met de handmixer. Voeg ½ van de poedersuiker toe en mix opnieuw. Wanneer de poedersuiker is opgenomen, voeg je het tweede deel toe. Mix opnieuw tot een luchtige frosting. Verdeel over de brownie en serveer.

Tip: top de brownies eventueel af met verse koffiebonen!

Meer goddelijke bakrecepten met koffie

Dat je koffie kan drinken, dat weet iedereen wel. Maar wist je dat je ook met koffie de lekkerste bakrecepten maakt? Of je nu elke dag geniet van een of meerdere kopjes koffie of liever geniet van een kopje warme thee, met deze bakrecepten maak je zelfs de anti-koffiedrinkers fan van de smaak van koffie. Zo zijn de Espresso Martini brownies hét antwoord wanneer je op zoek bent naar een verrassend bakrecept. Het is een onweerstaanbaar gebakje waar je iedereen blij mee maakt. Heb je iets minder de tijd om iets lekkers te bakken? Maak dan deze koffie cupcakes met walnoten. De cupcakes zijn lekker luchtig en de walnoten geven een knapperige bite aan het geheel. De zoete botercrème met een vleugje espresso maakt de cupcake helemaal af.

Ook lekker om eens te maken op een regenachtige dag zijn deze tiramisu cookies. We combineren het beste van twee werelden samen om deze lekkernijen te maken: tiramisu en koekjes. De koekjes zijn lekker chewy en toppen we af met een vanille-mascarpone room inclusief een laagje cacao. In één woord: verrukkelijk! Ben je wel fan van brownies? Ga dan ook eens voor blondies! Blondies zijn de witte chocolade variant van de klassieke brownies. Geef er een twist aan en je krijgt mokka blondies. De koffie en witte chocolade zijn een match made in heaven en zorgen voor een heerlijke traktatie. De perfecte snack voor bij je kopje koffie of thee!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via