Smores Brownies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

S’mores brownies

Een knapperige bodem, smeuïge binnenkant en een zoete verrassing on top; deze s’mores brownies wil je proberen! Deze creatieve twist op de klassieke s’mores zijn perfect voor wanneer je verlangt naar zoet comfort food.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Extra benodigdheden

Recept s’mores brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor tot 160°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Mix de Jodekoeken in een keukenmachine fijn tot de textuur van zand. Smelt 40 gr van de boter, voeg toe aan de koekjes en meng goed door. Giet het mengsel in het bakblik en gebruik de achterkant van een lepel om de koekjes tot een dunne, maar compacte en gelijkmatige onderkant te verspreiden. Bak dit 10 min. in de oven.
2
Zeef ondertussen het bloem en het zout in een kom en zet apart.
3
Breek de chocolade in stukjes en smelt met de overige boter in een steelpannetje. Meng het chocolademengsel met de cacao, bruine suiker en 85 gr van de kristalsuiker in de keukenmachine en laat draaien. Voeg 2 van de eieren één voor één toe tot alles is opgelost. Smelt de kokosolie en voeg samen met het vanille-extract toe. Voeg het bloemmengsel toe en laat nog eens mixen tot een soepel browniedeeg. Stort dit uit op de koekjesbodem en bak in 30 tot 35 min. gaar. Laat de brownie volledig afkoelen alvorens je de topping van merengue maakt.
4
Splits de overige eieren en bewaar de eiwitten in een kom. Het eigeel heb je niet nodig. Voeg het eiwit met de overige suiker in de kom van de keukenmachine. Laat een grote pan met water koken en houd de kom boven het kokende water (maar zorg dat de kom het water niet raakt). Roer continu met een garde tot de suiker is opgelost in de eiwitten. Haal van het vuur en plaats de kom in de mixer. Laat 5 tot 7 min. op de hoogste stand mixen tot er zich stijve pieken vormen.
5
Spatel het eiwit op de brownie en gebruik een gasbrander om de bovenste laag te karamelliseren. Snijd in stukken met een scherp mes en serveer.

Tip: geen idee wat je met het overgebleven eigeel kan maken? Verwerk het in een heerlijk pasta recept als de klassieke pasta carbonara!

Tip: voor mooie stukken brownie is het handig om het scherpe mes telkens schoon te maken voordat je een nieuw stuk aansnijdt. Zo blijft de meringue mooi op de brownie zitten.

Het perfecte recept voor zondag bakdag: brownies

Het maken van brownies is verrassend eenvoudig! Met maar een aantal ingrediënten maak je al een smeuïge traktatie voor jezelf. Of je nu een feestje geeft, gewoon zin hebt in een zoete lekkernij of iets lekkers voor bij de filmavond wilt, met brownies zit je altijd goed.

Ga bijvoorbeeld eens voor deze bananenbrownie met walnoten, geïnspireerd op bananenbrood én brownies. Doordat we kiezen voor een basis van bananen in plaats van bloem is deze brownie ontzettend smeuïg, vol van smaak en tegelijkertijd heeft het een goede bite dankzij de walnoten. Deze brownies van pure chocolade met amandelen en kersen zijn ook heerlijk! De buitenkant is lekker knapperig, de binnenkant zacht en we toppen de brownie af met kersen voor een zoete touch. Wil je liever een iets gezondere variant van brownies maken? Ga dan voor yoghurt brownies! De brownie maken we op basis van havermeel, kokosolie en Griekse yoghurt. Nog steeds lekker smeuïg, maar een tikkeltje gezonder!

Wanneer je op zoek bent naar een guilty pleasure dan zijn de s’mores brownies een aanrader. Ultiem comfort food waarvan je bij elke hap zeker gaat genieten. Deze Toblerone brownie is nog zo’n guilty pleasure recept. De stukjes Toblerone zorgen voor een lekkere bite. Ook fijn: deze brownies zijn glutenvrij!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via