Print opties

Sluiten

Klassieke brownies

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 40min
Totale tijd
1u 55min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
2
Doe de eieren met de eidooier, kristalsuiker, donkerbruine basterdsuiker, zout en vanille-extract in de mengkom van je keukenmachine en mix 5 min. tot een egaal mengsel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en mix 2 min. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en mix 2 min. tot een egaal beslag.
3
Leg twee vellen aluminiumfolie kruiselings over elkaar in een bakvorm. Vet de folie in met een dun laagje bakspray. Stort het beslag uit in de bakvorm en plaats 40 min. in de oven.
4
Haal de brownies uit de oven en plaats het bakblik op een rekje. Laat volledig afkoelen tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt.
5
Gebruik de vellen aluminiumfolie om de brownies uit hun vorm te tillen en snijd op een snijplank in 12 stukken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.