Glutenvrije Toblerone brownie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Glutenvrije Toblerone brownie

Tegenwoordig vind je steeds meer glutenvrij gebak in de winkel of bij de bakker, maar hoe leuk (en lekker) is het om het zelf te maken? Wij hebben een heerlijke, glutenvrije Toblerone brownie voor je klaarstaan. Ook wanneer je gewoon gluten kan en mag eten, is deze brownie een echte aanrader en onweerstaanbaar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept glutenvrije toblerone brownie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan op laag tot middelhoog vuur. Hak intussen de chocolade in grove stukken. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en roer door tot deze gesmolten is. Laat iets afkoelen.
2
Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker in 5 tot 10 min. luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Hak de amandelen grof. Breek de helft van de Toblerone tot de kenmerkende vorm, hak de rest grof.
3
Voeg al mixend het boter-chocolademengsel toe aan de eieren. Mix 1 tot 2 min. door op lage snelheid. Zeef het cacaopoeder, bakpoeder en amandelmeel en spatel het door het beslag. Voeg de gehakte amandelen en gehakte Toblerone toe en spatel door.
4
Schep het beslag in het cakeblik. Leg de stukken Toblerone op het beslag en druk lichtjes aan. Bak de brownie 25 tot 30 min. in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel in 12 porties.

Zo bak je glutenvrij

Glutenvrij gebak wordt steeds populairder, niet alleen onder mensen met een glutenintolerantie of gevoeligheid, maar ook onder liefhebbers van gezonde voeding. Bij het maken van glutenvrij is er één ding belangrijk, namelijk het vervangen van tarwemeel, dat gluten bevat, door alternatieve meelsoorten. Populaire vervangingen zijn bijvoorbeeld amandelmeel, kokosmeel, rijstmeel en boekweitmeel. Deze meelsoorten zijn van nature glutenvrij en geven een heerlijke smaak en textuur aan gebak.

Naast het gebruik van alternatieve meelsoorten, kunnen bindmiddelen zoals xanthaangom, psylliumvezels of lijnzaad worden gebruikt om de structuur van het gebak te verbeteren. Eieren worden vaak gebruikt als bindmiddel en geven extra luchtigheid aan het glutenvrije gebak.

Enkele populaire glutenvrije gebakjes zijn glutenvrije brownies, zoals deze glutenvrije Toblerone brownie, appeltaart met amandelmeel, glutenvrije cupcakes en kokosmakronen. Deze lekkernijen bevatten geen gluten, maar bieden nog steeds een heerlijke smaak en een bevredigende textuur. Ook dit ontbijttaartje is de moeite waard om te proberen wanneer je gluten wilt vermijden. Door amandelmeel te gebruiken, is het recept geheel glutenvrij. Je kunt het verorberen tijdens het ontbijt, maar dit taartje is ook erg lekker als dessert of gebak! Of wat dacht je van deze vegan perencrumble? Ook in dit recept gebruiken we amandelmeel in plaats van bloem. Daarnaast kiezen we voor plantaardige ingrediënten als ahornsiroop en plantaardige boter, waardoor het recept ook lactosevrij is.

Glutenvrij gebak biedt een breed scala aan opties voor mensen die een glutenvrij dieet volgen of gewoon op zoek zijn naar gezondere alternatieven. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je genieten van heerlijk gebak zonder gluten! Je buik blij, jij blij!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via