Kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui
Verras met deze kruidige bloemkoolroosjes tijdens een borrel. Heerlijk krokant gebakken in de oven en afgetopt met een smeuïge saus van cheddar en ingelegde ui voor een zoetzure touch. Dat is weer eens wat anders!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg de glanzende kant naar boven.
2
Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer 4 cm en dep ze goed droog.
3
Meng de bloemkoolroosjes met olie, knoflook, chilipoeder en paprikapoeder. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes goed bedekt zijn met de kruiden.
4
Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
5
Bak de bloemkoolroosjes in 25 min. bruin en krokant in de oven.
6
Verwarm de azijn, suiker en zout in een pannetje. Halveer de rode ui en snijd in dunne ringen. Kook de ui kort in het azijnmengsel en laat afkoelen.
7
Verwarm in een ander pannetje op laag vuur de slagroom samen met de crème fraîche en cheddarkaas totdat de kaas is gesmolten. Rasp de limoen boven de saus en roer door.
8
Serveer de bloemkool met de warme kaassaus en ingelegde ui.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment