Krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen en met een zoet-pittige saus—bang bang bloemkool is een smaakbom die je in no-time op tafel zet. Deze vegetarische snack is perfect als borrelhap of als onderdeel van een streetfood-achtig diner.
Tip: ben je wel een liefhebber van wat pit in je eten? Voeg dan wat srirachamayonaise toe aan de dressing, of serveer er wat sriracha naast.
Grote kans dat er geen belletje bij je gaat rinkelen wanneer je bang bang hoort. Bang bang is een saus gemaakt van een mengsel van mayonaise, sweet chilisaus en sriracha of honing. Men denkt dat de naam van bang bang komt van het geluid van koks die kip in kleine stukjes hakken. Het originele recept wordt dan ook met kip gemaakt en geserveerd als voorgerecht, maar wij gaan voor een vegetarische variant met bloemkool wat heerlijk is als borrelhapje of als onderdeel van een shared dining met het thema Aziatisch!
Wil je andere recepten met bloemkool maken? We hebben genoeg receptinspiratie voor je! Of je nu op zoek bent naar een bloemkool recept uit de airfryer, het wil verwerken in een ovenschotel of soep recept, het toevoegt aan een romig pasta recept of knapperig bakt voor gezonde snack, je kan alle kanten op. Ga eens aan de slag met deze orzo pasta met doperwtensaus en bloemkool, een lekker recept boordevol groenten en ook nog eens makkelijk om te maken.
Of wat dacht je van deze Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl? Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst is het recept koolhydraatarmer zonder in te leveren op smaak. Ook wanneer je zin hebt in een pizza kan je kiezen voor een bodem van bloemkool. Zo krijg je gemakkelijk je portie groenten binnen op een dag. Tip: maak deze bloemkoolpizza met geroosterde groenten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment