Bang Bang Bloemkool3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bang bang bloemkool

Krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen en met een zoet-pittige saus—bang bang bloemkool is een smaakbom die je in no-time op tafel zet. Deze vegetarische snack is perfect als borrelhap of als onderdeel van een streetfood-achtig diner.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bang bang bloemkool

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng in een kom de bloem, maïzena, paprikapoeder, wat peper en zout en het water tot een glad beslag. Doe het paneermeel in een kom. Haal de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag en rol dan door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
2
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot 180°C. Frituur de bloemkool in porties in ongeveer 4–5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Meng ondertussen de mayonaise, sweet chilisaus en honing tot een gladde bang bang saus. Verdeel de bloemkool over een bord en druppel de bang bang saus eroverheen. Snijd de bosui fijn en garneer met de sesamzaadjes over de bang bang bloemkool.

Tip: ben je wel een liefhebber van wat pit in je eten? Voeg dan wat srirachamayonaise toe aan de dressing, of serveer er wat sriracha naast.

Wat is bang bang?

Grote kans dat er geen belletje bij je gaat rinkelen wanneer je bang bang hoort. Bang bang is een saus gemaakt van een mengsel van mayonaise, sweet chilisaus en sriracha of honing. Men denkt dat de naam van bang bang komt van het geluid van koks die kip in kleine stukjes hakken. Het originele recept wordt dan ook met kip gemaakt en geserveerd als voorgerecht, maar wij gaan voor een vegetarische variant met bloemkool wat heerlijk is als borrelhapje of als onderdeel van een shared dining met het thema Aziatisch!

Meer recepten met bloemkool

Wil je andere recepten met bloemkool maken? We hebben genoeg receptinspiratie voor je! Of je nu op zoek bent naar een bloemkool recept uit de airfryer, het wil verwerken in een ovenschotel of soep recept, het toevoegt aan een romig pasta recept of knapperig bakt voor gezonde snack, je kan alle kanten op. Ga eens aan de slag met deze orzo pasta met doperwtensaus en bloemkool, een lekker recept boordevol groenten en ook nog eens makkelijk om te maken.

Of wat dacht je van deze Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl? Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst is het recept koolhydraatarmer zonder in te leveren op smaak. Ook wanneer je zin hebt in een pizza kan je kiezen voor een bodem van bloemkool. Zo krijg je gemakkelijk je portie groenten binnen op een dag. Tip: maak deze bloemkoolpizza met geroosterde groenten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?