Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl

Deze Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl is een frisse en kleurrijke maaltijd. Met grote garnalen, taco kruiden, avocado, mango en zelfgemaakte salsa is het een lichte maar smaakvolle optie voor elke dag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verdeel de taco kruidenmix over de garnalen en laat 15 min. staan.
2
Pel en snijd ondertussen de ui in kleine blokjes. Snijd de tomaten en jalapeñopeper in kleine blokjes. Hak de peterselie klein. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de ui, tomaten, jalapeñopeper, peterselie, limoenrasp en limoensap toe aan een kom en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bereid de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Schil de mango en snijd in blokjes. Rasp de komkommer in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de citroen in partjes.
5
Verhit de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en gril de garanlen in 7 min. gaar.
6
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, gevolgd door de grote garnalen, mango, avocado, salsa, komkommer en citroen.

Heerlijke recepten met bloemkoolrijst

Wil jij een rijst recept koolhydraatarm maken? Dat kan gemakkelijk door de rijst te vervangen voor bloemkoolrijst! Wanneer je kiest voor bloemkoolrijst is je recept gelijk wat voedzamer, krijg je extra groenten binnen en is het dus ook koolhydraatarm. Genoeg redenen om je basmatirijst weg te laten en te kiezen voor bloemkoolrijst! Heb je geen idee hoe je lekkere recepten met bloemkoolrijst maakt? Geen probleem, wij inspireren je graag.

Deze Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl is zo’n voorbeeld van een lekker recept. Boordevol fruit en groenten, waaronder de bloemkoolrijst, maar ook mango, avocado en komkommer. Het is ook nog eens een makkelijk recept om te maken en zeer geschikt voor een doordeweekse avond. Wij maken de bowl compleet met grote garnalen die we marineren in taco kruiden. Deze krokante kipschnitzel met bloemkoolrijst is nog zo’n makkelijk recept dat je al in 25 minuten op tafel hebt gezet. Met 8 ingrediënten heb je al een voedzaam gerecht gemaakt.

Liever geen vis of vlees? Maak dan eens deze taco bowl met bloemkoolrijst. Deze taco bowl maken we compleet met tortilla chips, gerapste oude kaas en zure room. Deze hummus bowl met bloemkoolrijst is nog zo’n recept waarmee je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ kan beantwoorden. De bloemkoolrijst is de basis van de bowl en we vullen de bowl verder met hummus, een gekookt eitje, zwarte olijven en gepofte tomaatjes. Een heerlijk vegetarisch recept als je het ons vraagt! Liever plantaardig? Maak dan deze gado gado bowl met stukjes gekruide tempeh, sperziebonen en pindasaus.

Zo zie je maar weer dat je tal van gerechten kan maken met bloemkoolrijst. Of je nu gaat voor de Mexicaanse keuken, Aziatische keuken of het Midden-Oosten, vervang je rijst eens door bloemkoolrijst voor je dagelijkse portie groenten én een koolhydraatarme optie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Vis
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mexicaans
Soort
Groenten
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via