In samenwerking met:
Verspakket Stamppot Bloemkool En Prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stamppot bloemkool en prei

Met dit verspakket maak je in een handomdraai een lekkere, verse stamppot bloemkool en prei. Makkelijk te maken en het pakket bevat precies de juiste hoeveelheden. No waste dus!

Dit stamppot recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Stamppot bloemkool en prei

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappelen met het water en het bouillonblokje in een kookpan en breng aan de kook. Laat 20-25 min. koken met de deksel op de pan.
2
Maak ondertussen de groenten schoon. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in halve ringen. Pel de ui en sjalot, snipper de ui en snijd de sjalot in halve ringen.
3
Voeg wanneer de aardappelen gaar zijn de paprika, bloemkool, prei en ui toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Giet af en houd een deel van het kookvocht achter.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de laatste 3 min. de sjalot mee met de braadworsten.
5
Stamp de aardappelen met de groenten, kruidenmix en de margarine tot een smeuïge stamppot. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Serveer de stamppot met de braadworst en sjalot.

Tip: serveer de stamppot met een (grove) mosterd en/of gebakken uitjes voor een smaakvolle twist.

Vegetarische tip: vervang de braadworst door 320 gr Terra plantaardige gehaktballen wanneer het recept vegetarisch moet zijn.

Heerlijke stamppot recepten met lekker veel groenten

Een stamppot bestaat grotendeels uit aardappelen, aangevuld met een stukje vlees, vis of vegetarische vervanger. Maar wist je dat stamppotten ook al snel je dagelijkse portie groenten bevatten? Dan heb je die ook gemakkelijk binnen! Deze verse stamppot is smeuïg en bevat ook lekker veel groenten met prei, paprika én bloemkool. Of wat dacht je van een Zeeuwse bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen? De smaak van de schelvis en Hollandse garnalen komen heel mooi naar voren bij de zachte bloemkoolstamp.

Een klassieker is natuurlijk de stamppot boerenkool, maar ook dit recept kan je verrijken met extra groenten. Denk aan een boerenkoolstamppot met paprika voor een extra knapperige touch. Deze broccolistamppot met hete kip is nog een ander voorbeeld van een stamppot met extra veel groenten. De broccoli geeft het gerecht een frisse verrassende twist. Ook een aanrader om een keer te maken: snijbonenstamppot met spekjes! Hoewel de snijboon niet hoort bij de vergeten groente, is het toch een groentesoort die niet vaak meer wordt gegeten. Gelukkig gebruiken steeds meer mensen de snijboon weer in de keuken en kan je er bijvoorbeeld deze snijbonenstamppot mee maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via