Met dit verspakket maak je in een handomdraai een lekkere, verse stamppot bloemkool en prei. Makkelijk te maken en het pakket bevat precies de juiste hoeveelheden. No waste dus!
Dit stamppot recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: serveer de stamppot met een (grove) mosterd en/of gebakken uitjes voor een smaakvolle twist.
Vegetarische tip: vervang de braadworst door 320 gr Terra plantaardige gehaktballen wanneer het recept vegetarisch moet zijn.
Een stamppot bestaat grotendeels uit aardappelen, aangevuld met een stukje vlees, vis of vegetarische vervanger. Maar wist je dat stamppotten ook al snel je dagelijkse portie groenten bevatten? Dan heb je die ook gemakkelijk binnen! Deze verse stamppot is smeuïg en bevat ook lekker veel groenten met prei, paprika én bloemkool. Of wat dacht je van een Zeeuwse bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen? De smaak van de schelvis en Hollandse garnalen komen heel mooi naar voren bij de zachte bloemkoolstamp.
Een klassieker is natuurlijk de stamppot boerenkool, maar ook dit recept kan je verrijken met extra groenten. Denk aan een boerenkoolstamppot met paprika voor een extra knapperige touch. Deze broccolistamppot met hete kip is nog een ander voorbeeld van een stamppot met extra veel groenten. De broccoli geeft het gerecht een frisse verrassende twist. Ook een aanrader om een keer te maken: snijbonenstamppot met spekjes! Hoewel de snijboon niet hoort bij de vergeten groente, is het toch een groentesoort die niet vaak meer wordt gegeten. Gelukkig gebruiken steeds meer mensen de snijboon weer in de keuken en kan je er bijvoorbeeld deze snijbonenstamppot mee maken.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment