WSB Tandoori Masala Geroosterde Tandoori Bloemkool 02 V3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Geroosterde tandoori bloemkool

Wil je eens iets anders proberen voor het avondeten? Deze hele tandoori bloemkool is een leuk en smaakvol gerecht, dat indruk maakt met zowel uiterlijk als smaak! De kruidige tandoori olie zorgt voor een heerlijke balans met de zelfgemaakte tahinedressing. Een lekker én verrassend recept voor het avondeten!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Geroosterde tandoori bloemkool

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bladeren van de bloemkool.
2
Meng de Verstegen WSB – Tandoori Masala met de olijfolie. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tandoori olie over de bloemkool. Rooster de bloemkool in 50 min. gaar in de oven.
3
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de tahine, het Verstegen Zeezout en het water tot een dressing.
4
Verhit een pan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Roer regelmatig door zodat het niet verband. Snijd de bosui in schuine ringen.
5
Haal de bloemkool uit de oven en leg op een groot bord. Verdeel de tahinedressing, bosui en amandelschaafsel over de bloemkool. Garneer met de granaatappelpitten en serveer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?