Hummus Bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Hummus bowl met bloemkoolrijst

Even geen zin in koolhydraten? Verruil ze eens voor bloemkoolrijst en gebruik dit als basis voor deze hummus bowl. Met een lekker gekookt eitje, zwarte olijven en gepofte tomaatjes weet je al dat dit koolhydraatarme recept een erg smakelijke maaltijd wordt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hummus bowl met bloemkoolrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Zet de oven op de grillstand (te herkennen aan het symbool met bovenaan een volledig geribbelde lijn). Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Voeg peper en zout toe naar smaak, schep door elkaar en plaats 15 min. onder de warme grill.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de eieren 7 min. Spoel af onder koud stromend water en pel en halveer de eitjes.
3
Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in de keukenmachine en hak fijn tot stukjes ter grootte van rijstkorrels. Hak de dille fijn en pel en snipper de rode ui.
4
Verdeel de bloemkoolrijst over de bowls, schep de hummus en de kikkererwten ernaast. Verdeel de cherrytomaten en de eieren over de bowls en maak af met de zwarte olijven, rode ui en dille.

Tip: geen liefhebber van veel rode ui? Laat een deel achterwege!

Aan de slag met hummus!

Hummus is een geliefde dip die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Dit gerecht gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta), citroensap, knoflook en olijfolie heeft de wereld veroverd met zijn veelzijdigheid en heerlijke smaak. Hummus wordt al eeuwenlang gegeten in landen zoals Libanon, Israël en Syrië en is tegenwoordig te vinden in keukens van over de hele wereld.

Hummus is eenvoudig te bereiden met een handvol verse ingrediënten. Kikkererwten worden gemixt met tahin, een scheutje olijfolie, knoflook en citroensap, totdat er een gladde pasta ontstaat. Het geheim van de perfecte hummus zit in de balans van smaken: romig, nootachtig en licht fris door de citroen. Voor extra smaak kan je kruiden zoals komijn, paprika of chili toevoegen. Je kan hummus serveren bij de borrel, maar ook op toast smeren voor een lekker lunch recept.

Deze smakelijke dip is enorm veelzijdig en past bij tal van gerechten. Traditioneel wordt het geserveerd met platbrood, maar het is ook heerlijk als dip voor groenten zoals wortels, paprika en komkommer. Daarnaast is hummus een perfecte spread voor sandwiches zoals deze volkoren club sandwich met hummus, kipfilet en gegrilde groenten, en een heerlijke toevoeging aan salades en bowls, zoals deze heerlijke hummus bowl met ei, zwarte olijven, gepofte tomaatjes en kikkererwten. Probeer het ook eens als topping voor geroosterde groenten of als smeuïge basis voor deze borrelplank met mediterrane mezze.

Hummus is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Het zit boordevol eiwitten, vezels en gezonde vetten, waardoor het een ideale keuze is voor een gezonder recept. Of je nu kiest voor een klassieke variant of een creatieve twist met rode biet of gele curry, hummus is altijd een succes!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?