Laurier En Kaneel (heel) Paddenstoelenstoof Met Bloemkoolpuree 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paddenstoelenstoof met bloemkoolpuree

Wat nu als je wél die herfstige smaken van een stoof wil, maar even een dag geen vlees? Dan zit je met dit smaakvolle gerecht goed! Deze vegetarische stoof met romige bloemkoolpuree zit bomvol smaken én groenten en het is ook nog eens snel klaar. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Paddenstoelenstoof met bloemkoolpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in blokken van 2 bij 2 cm. Snijd de bloemkool in gelijke grote rozen. Kook de aardappelen en bloemkool in een pan met water met wat Verstegen Zeezout gaar in ongeveer 10-15 min.
2
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in kwarten, de shiitake doormidden en scheur de oesterzwammen in dunnere repen. Pel en snijd de knoflook fijn en pel en snipper de ui.
3
Verhit de olijfolie in een diepe (gietijzeren) pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen toe en bak even goed aan. Voeg de tomatenpuree en tarwebloem toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de paddenstoelenbouillon, voeg het Verstegen Laurier en de Verstegen Kaneel (heel) toe. Laat 20 min. stoven. Spoel de linzen af onder stromend water en voeg de laatste 3 min. toe aan de pan.
4
Stamp ondertussen de aardappelen en bloemkool samen met de ongezouten roomboter fijn tot een mooie gladde puree. Breng op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
5
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en serveer de vegetarische stoof er bovenop. Verdeel de takken rozemarijn over de borden.

Variatietip: wil je dit recept toch met vlees maken? Bak dan van tevoren een bebloemde sukadestooflap in de stoofpan aan. Haal uit de pan en voeg het vlees in stap 4 samen met de bouillon weer toe. De stooftijd verhoog je dan naar 2,5 uur. De linzen laat je achterwege. 

Meer heerlijke stoofgerechten zonder vlees of vis 

Deze paddenstoelenstoof met bloemkoolpuree laat zien dat vegetarische recepten heerlijk zijn, ook als stoofgerecht! Probeer ook eens deze lekkere rendang van spitskool met pinda’s en zoetzuur, deze zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof of ga voor een verrassende vegan auberginehachee met aardappelpuree. Heerlijke recepten voor het avondeten!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via