In samenwerking met:
Kwarktaart Met Zomerfruit (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kwarktaart met zomerfruit

De zomer is begonnen en hoe vier je dat beter dan met een frisse kwarktaart? In dit recept van DekaMarkt wordt er gekozen voor echt zomerfruit: pruimen, rode bessen en kersen. Het resultaat is een heerlijke taart om van te genieten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kwarktaart met zomerfruit

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Mix de biscuits fijn in de blender. Verhit ondertussen een pan en smelt de boter. Spatel de boter door het koekjeskruim.
2
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het koekkruim over de bodem en druk goed aan.
3
Week de blaadjes gelatine 10 min. in koud water.
4
Verhit ondertussen een pan met 80 ml slagroom en de poedersuiker. Los de gelatine op in de slagroom en laat 10 min. afkoelen.
5
Klop ondertussen de overige slagroom stijf. Spatel het slagroommengsel door de kwark en spatel vervolgens in delen de opgeklopte slagroom er doorheen.
6
Verdeel de kwark over de koekjesbodem en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
7
Halveer ondertussen de pruimen, verwijder de pit en snijd in parten. Knip de rode besjes aan de steel in stukken van 2 cm. Verwijder de pitten van de kersen en halveer. Ris de blaadjes van de munt.
8
Haal de kwarktaart uit de vorm en verdeel de pruimen, rode bessen en kersen over de kwarktaart. Garneer met de blaadjes munt.

Tip: verdeel extra poedersuiker over het fruit voor een speels effect.

Een goddelijk stukje kwarktaart

Kwarktaart is een heerlijk dessert dat geliefd is bij velen. Het is een lichte en romige taart gemaakt van kwark, een verse kaas die zijn oorsprong vindt in Centraal- en Oost-Europa. Kwarktaart heeft een rijke en zachte textuur en wordt meestal geserveerd op een krokante koekjesbodem.

De oorsprong van kwarktaart gaat terug tot de 18e eeuw in Duitsland. Het werd al snel populair in andere Europese landen, waar verschillende varianten werden ontwikkeld. Klassieke recepten voor kwarktaart bevatten meestal een mengsel van kwark, suiker, eieren en gelatine, op smaak gebracht met vanille of citroen. De taart wordt vervolgens gekoeld om op te stijven en kan worden gegarneerd met vers fruit of een laagje gelei.

Tegenwoordig zijn er ook vele moderne recepten met een twist op de klassieke kwarktaart. Zo kun je experimenteren met verschillende smaken en toppings. Een populaire twist is bijvoorbeeld het toevoegen van stukjes fruit, zoals aardbeien, bosbessen of mango, aan het kwarkmengsel voor extra textuur en smaak. Je kunt ook de koekjesbodem vervangen door een bodem van chocoladekoekjes of noten voor een verrassende twist. Of kies voor een frise, maar romige combinatie zoals deze avocado-limoen kwarktaart. De knapperige bodem gemaakt van havermeel zorgt voor een heerlijk tussendoortje of dessert. Ook lekker: de combinatie van citroen en witte chocolade. Maak bijvoorbeeld deze citroen-witte chocolade kwarktaart bites en neem ze mee naar een picknick.

Daarnaast zijn er ook gezondere varianten van kwarktaart, waarbij suiker wordt vervangen door zoetstoffen of honing, en de koekjesbodem wordt vervangen door een bodem van gemalen noten en dadels. Deze varianten zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een lichtere en gezondere traktatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via