Oesterij oester met limoen, komkommergranité en Hierbas de las Dunas
Niveau
Gevorderd
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oesterij oester met limoen, komkommergranité en Hierbas de las Dunas

Dit is de ideale oester tijdens een zonnige dag op het terras, de zeekraal geeft een extra zilte smaak aan het gerecht. Wat een ideale combinatie is met de Zeeuwse likeur Hierbas de las Dunas die bij de oester in het pipetje geserveerd wordt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept oesterij oester met limoen, komkommergranité en hierbas de las dunas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
Kookmodus
1
Halveer de limoenen, pers het sap eruit en vang op in een schaal. Snijd de komkommer in stukken van 4 cm en pureer met een mixer fijn. Giet de gepureerde komkommer door een zeef en voeg toe aan het limoensap en roer door. Zet het gemende sap 2 uur in de vriezer totdat het bevroren is. Roer om het half uur met een vork door het mengsel zodat de granité niet te hard wordt.
2
Verwijder ondertussen de onderkanten van de zeekraal en snijd de dille grof. Vul de pipetjes met likeur.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Schep 2 tl van de komkommer granité in de oester, garneer dit af met de dille en zeekraal stukjes. Serveer het pipetje aan de zijkant van de oester.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via