Gevulde Dadels Met Pindakaas, Pistache En Kokos1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gevulde dadels met pindakaas, pistache en kokos

Deze gevulde dadels zijn een heerlijke combinatie van zoet, romig en knapperig. De zachte dadels worden gevuld met pindakaas en afgetopt met knapperige pistachenoten en geraspte kokos voor een verrassend borrelhapje. Lekker als tussendoortje, maar ook heerlijk als onderdeel van een borrel.

Maak je kleurrijke borrelplank compleet met de andere smaakvolle recepten van de sharing plank van Nigel.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Nigel van der Horst

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Gevulde dadels met pindakaas, pistache en kokos

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de dadels aan één kant open en verwijder de pitten. Pel de pistachenoten en hak grof.
2
Vul de dadels met de pindakaas en bestrooi met de pistachenoten en geraspte kokos. Serveer direct.

Aan de slag met dadels

De dadel is een zoete steenvrucht die groeit aan de dadelpalm. Dadels staan bekend om hun intens zoete smaak en worden vooral veel gebruikt in bakrecepten. Naast verschillende baksels worden dadels ook veel gebruikt in ontbijtjes, lunch recepten en recepten voor het avondeten. Een enorm diverse vrucht dus! Zo gebruiken we in deze aardappelgratin met prei, bieten en geitenkaas ook dadels voor een lekkere zoete touch. Voor de gevulde zoete aardappel met quinoa gebruiken we ook dadels. Verder vullen we de zoete aardappels met aubergine en toppen we het af met een zelfgemaakte tahinidressing.

Op zoek naar een gezond recept voor een tussendoortje? Ook dan is dadel een ideaal ingrediënt om te gebruiken! Het geeft een zoete touch aan je tussendoortje en is dan ook een veelgebruikt product om toegevoegde suikers te vervangen door natuurlijke suikers. Zo is deze dadel bark met pindakaas, pistachenoten, pecannoten, cranberry’s, zeezout en pure chocolade ontzettend lekker en een voedzaam tussendoortje. Deze crunchy carrot cake repen zijn ook een heerlijke zoete snack, geïnspireerd op de klassieke worteltaart. De kruimelige vulling wordt gemaakt van ingrediënten als geraspte wortel, ahornsiroop en dadels.

Liever een bakrecept met dadels? Deze karameltaart zonder toegevoegde suikers is zeker een aanrader. We voegen in dit recept geen geraffineerde suikers toe en maken ‘karamel’ van ingrediënten als amandelpasta en dadels. Ook lekker: dadelcake! Deze cake laat goed zien dat roomboter en suiker niet nodig zijn voor een lekker bakrecept. Zeker aan te raden voor wanneer je zin hebt in een zoet toetje, maar dan verantwoord.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?